Konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi yıl sonuna kadar uzatıldı!
​Konut alımında büyük imkan sunan konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi yıl sonuna kadar uzatıldı.

Bu ay sonu bitecek olan vergi indirimleri yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir kez daha uzatıldı. 21 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında tapu harçları ve konutta KDV indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılması yönünde karar verildi.

Tapu devri sırasında ödenmesi gereken tapu harcı indirimi 2019 yılına uzatılmıştı. Resmi Gazete'de 3. kez uzatma kararı verilen tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirildiği tapu harcı indirimi yıl sonuna kadar devam edecek. 4 Nisan'da yürülüğe girecek olan kararın hükümleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı ödemesini taraflar arasında anlaşma yaptığı taktirde herhangi biri tarafından da ödenebiliyor. Tapu harcı sorgulama işlemi internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Tapu dairesine girmeden halledilebilen bu işlem ile tapu harcı sorgulama kapsamında büyük kolaylık sağlıyor.

Konut satışlarının artmasında önemli bir role sahip olan Konutta Kdv indirimi 2019 da aynı şekilde yıl sonuna kadar uzatıldı. ​Konutta KDV indirimi ile birlikte büyüklüğüne, konumuna yada yapı ruhsat tarihine bakılmaksızın ticari amaçlı gerçekleştirilen tüm işyerleri ve net alanı 150 metrekareden büyük tüm konutlar için yüzde 18 oranında olan KDV indirimi ile birlikte yüzde 8'e düşürüldü.

Konutta kdv indirimi 2019 resmi gazete ve tapu harcı indirimi 2019 resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Konutta kdv indirimi hesaplama 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181