Kredi borcu yapılandırması nedir?
Hızla artan konut fiyatlarına rağmen konut satış sayılarının da yükseliyor olmasının sebebi olarak kira bedellerinin afaki rakamlara ulaşması söylenebilir. İnşaat firmalarının konut alıcılarına sunduğu cazip kampanyalar, ailelerin kira ödemek yerine kendi evlerinin kredi taksitlerini ödemeyi seçmesini de destekliyor. Bu anlamda  konut alıcılarının merakla beklediği konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yüksek oranla alınan kredilerin yapılandırılması da gündeme gelmiş oldu. Uzmanlar daha önce yüksek oranla kredi kullanmış kişilerin düşen faiz oranlarıyla birlikte kredilerini yeniden yapılandırarak daha uygun ödeme koşullarına geçmesinin mümkün olduğunu hatırlatıyor. Peki kredi yapılandırma nedir ve kredi yapılandırması esnasında dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kredi borcu yapılandırması nedir?
Kullanılan kredi oranının gündemdeki kredi faiz oranlarından daha yüksek olması durumunda, kredi kullanıcısı kredi hesabını yeniden yapılandırarak ödeme tablosunu değiştirebiliyor. Bu durumda faydalanılan kredi faiz oranı düşmüş olacağı için, hem toplam ödenen bakiye düşüyor hemde aylık ödemelerde bir avantaj sağlanmış oluyor.  Kredi borcu yapılandırması esnasında istenirse; vade, ipotek, para birimide değiştirilebiliyor. Peki kredi borcu yapılandırmasında dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kredi borcunuzu yeniden yapılandırırken vadeyi düşük tutmak avantaj sağlar. Çünkü her ne kadar faydalanılan faiz oranı düşüyor olsada karınızı yükseltmek için vadenin kısalması bankaya ödenen faiz tutarını düşürecektir. 

Kredinizi yeniden yapılandırmak için aynı bankaya başvurabileceğiniz gibi faiz oranı daha düşük olan farklı bir bankaya da başvurarak yapılandırma işleminizi başlatabilirsiniz. Bu sebeple tüm bankaların vade ve faiz oranları hakkında iyi bir araştırma yapmanız ödemelerinize avantaj olarak yansıyacaktır.

Konut kredilerinde yeniden yapılandırma işlemlerinde farklı olarak birde eski kredinin kapama ücreti de söz konusu oluyor. Bu sebeple yapılandırma ile elde edilecek faiz kazancının yeniden yapılandırma için ödeyeceğiniz masraflardan toplam tutarından fazla olması gerekiyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181