Mesut Akgül kimdir?
Mesut Akgül, 1967 yılında Mamak’ta doğdu. İlköğrenimini Piyalepaşa İlkokulu, orta öğrenimini Tuzluçayır Ortaokulu’nda, lise öğrenimini Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini ise 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde 1988 yılında tamamladı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

SİYASİ HAYATI
Çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflarda görev alan Mesut Akgül, 2003–2005 yıllarında Et ve Balık Kurumu’nda yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yaptı.

Mesut Akgül, 2001 yılında Ak Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nda kurucu yönetim kurulu üyeliği, ilçe seçim işleri başkanlığı ve siyasi ve hukuk işleri başkanlığı yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mesut Akgül, 2006 ‘da yapılan 2. Olağan Kongre’de Ak Parti Mamak İlçe Başkanlığına seçildi.

Mesut Akgül, 16 Kasım 2008 ‘de yapılan Ak Parti 3.Olağan Kongresi’nde Mamak Belediye Başkanlığı’na aday olacağı için İlçe Başkanlık görevinden istifa etti. 2009 yılı 29 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühüyle Mamak Belediye başkanı oldu.

Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181