Ocak 2018 konut fiyat artış şampiyonu Artvin oldu!
Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-81) Ocak ayında bir önceki aya göre %0.85 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise %11.74 oranında artış gerçekleşti.



SATILIK FİYATLAR (TL/m2)


Ocak 2018'de konut fiyat artış şampiyonu Artvin oldu!
Ocak ayında Artvin’de metrekare başına konut satış fiyatları %2.11 oranında artmış ve Artvin satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir olurken, Ocak ayında Hakkari’de metrekare başına konut satış fiyatları değişmedi.

SATILIK FİYATLAR AYLIK % DEĞİŞİMLER


Ocak 2018 Konut Satın Alma Gücü Endeksi sonuçları
Konut Satın Alma Gücü Endeksi, Türkiye'nin 81 şehrinde yaşayan ortalama gelire sahip bir ailenin, 10 yıl vadeli konut kredisi kullanarak konut sahibi olup olamayacağını ölçen önemli bir ekonomik göstergedir. 100 ve üzerindeki endeks değerleri mevcut faiz oranı ile (Ocak 2018: %1.18) 10 yıl vadeli konut kredisi kullanılarak bir ev sahibi olunabileceğini gösterirken; 100’ün altındaki değerler ailenin mevcut finansal koşullarda konut kredisi kullanarak konut sahibi olamayacağına işaret ediyor.

KONUT SATIN ALMA GÜCÜ ENDEKSİ (10 YILLIK KREDİ İÇİN)


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181