Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler 2018!
Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler 2018 ile ilgili detayları sizler için araştırdık. TÜİK tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan konut satış istatistiklerine göre Türkiye genelinde en çok konutun satıldığı il sıralamasında İstanbul birinci sırayı elden bırakmıyor.

İller sıralamasında İstanbul'dan sonra ikinci sırayı Ankara ve 3. sırayı İzmir aldı. Türkiye genelinde konut satışları Ağustos 2018 döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 oranında azalarak 105 bin 154 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 15.262 konut satışı ve %14,5 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 9.291 konut satışı ve %8,8 pay ile Ankara, 5.064 konut satışı ve %4,8 pay ile İzmir izledi.

Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler 2018 sıralamasında ise ilk sırası İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Esenyurt ilçesi aldı. Esenyurt'u ikinci sırada takip eden ilçe Ankara'da Keçiören olurken, üçüncü sırada ise İzmir'de Buca ilçesi oldu.

İstanbul ilçe bazında konut satış detayları için tıklayınız.

Ankara ilçe bazında konut satış detayları için tıklayınız.

İzmir ilçe bazında konut satış detayları için tıklayınız.

Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181