Yapı ruhsatı yenileme harcı!
Yapı ruhsatı yenileme harcı detaylarını sizler için araştırdık. İnşaat ruhsatı binaların yapılması ve inşaatın başlaması için verilen izin belgesine denir.

Yapı ruhsatı yenileme harcı detayları şu şekilde; 
- Yenileme (Yapı İnşaat Alanının beher metrekaresi için) metrekaresi 0.5 TL 
- Yeniden (Yapı İnşaat Alanının beher metrekaresi için) metrekaresi 0.83 TL 
- Ruhsat Belgesindeki Bilgi Değişikliklerine İlişkin Ücret ( Tek Ruhsattaki Bilgi Değişikliği) adet 160 5.3 TL 
- Makine, Elektrik ve Isı Yalıtım Proje Değilşikliğinde Alınacak Ücretler- Proje Değişikliği adet 160 5.4 TL

Ruhsat alındığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde inşaat başlamamışsa veya ruhsat alma tarihinden itibaren 5 sene içerisinde inşaat tamamlanmamış ise inşaatın durdurulması veya yıkılması yönünde karar verilebilmektedir. Bunun için 2 içerisinde başlamayan ya da 5 yıl içinde bitmeyen inşaatlar için belediyeye tekrar başvurarak ruhsat yenilemesi yapılması gerekmektedir.

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi kapsamında 5 yıl içinde inşaat çalışmaları bitirilmeyen yapılarda İmar Kanunu hükümleri gereğince işlem yapılarak il Encümenine bildirilmesi lazım. Ancak belirlenen cezanın tamamlanmasının ardından ruhsat yenileme işlemi gerçekleştirilebilir. Aynı şekilde 2 yıl içerisinde inşaatı başlamayan yapılar için de il Encümeni tarafından imar kanunu 32. madde ye göre yapılan işlemin sonrasında gerekli belgelerle ruhsat yenileme için başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Yapı ruhsatı yenileme harcı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181