Yeni otopark yönetmeliği 1 Haziran 2018'de yürürlüğe girecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yeni otopark yönetmeliği 1 Haziran 2018'de yürürlüğe gireceği ilan edildi.

Dün yayımlanan Otopark Yönetmeliği ile birlikte araçların sebep oldukları park ve trafik sorunlarının ortadan kalkması hedefleniyor. Yeni otopark yönetmeliği ile birlikte yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapı ruhsatı düzenlenecek binalarda araçların yol açtığı parklanma ve trafik sorunlarının çözümü için otopark yapılmasını gerektiren bina ve tesislerde otopark ihtiyacının miktar, ölçü ve diğer şartlarının tespit ve giderilme esaslarını düzenlemektir. Bu yeni yönetmelik 3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlandı. 

Yeni otopark yönetmeliği doğrultusunda otopark sayısı, açık tesislerde parsel alanı üzerinden, diğer yapılarda ise emsal hesabına konu alan üzerinden belirlenecek ve hesaplama sonunda bulunan sayının kesirli olması halinde bir üst değer esas alınacak. Bu yönetmelik ile birlikte her daireye 1 otopark zorunlu olacak ve park ve meydanların üst dokusu bozulmadan altına otopark yapılabilecek.

Yeni otopark yönetmeliğinin detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181