Bahçeşehir 2. kısım - Bahçekent hattında proje sayısı 20'ye ulaştı!
Bu projeler Soyak’tan Sur Yapı’ya, Özyurtlar’dan Cihan Inşaat’a kadar markalı konut üreticilerinin imzasını taşıyor. Türkiye’nin ilk uydu kenti olan Bahçeşehir’in çevresi hızla büyüyor. Proje yarışının hız kazandığı hat olan Bahçeşehir 2. Kısım-Bahçekent hattında üretim ve planlama aşamasında 20 konut projesi bulunuyor.

TOKİ ve Emlak Konut GYO arsalarında gelir paylaşımlı projelerin geliştirildiği bölge, planlı yapılaşmasıyla öne çıkıyor. Geniş arazilerde sosyal donatıları gelişmiş projelerin üretildiği bölgede Soyak’tan Suryapı’ya, Özyurtlar’dan Cihan İnşaat’a kadar markalı konut üreticileri proje geliştirme yarışına girmiş durumda. Özellikle geçmiş dönemde askeri bölge ve tarım arazilerinin bulunduğu Bahçekent bölgesi, Avrupark Bahçekent projesi ile yapılaşmaya açılmış ve burada geçtiğimiz yıl hayat başlamıştı.

Bu projenin ardından bölgedeki boş arsalarda Cihan İnşaat’ın Avrupark Hayat projeleri, Suryapı’nın Semt Bahçekent ve Akzirve’nin Strada projesine kadar birbiri ardına yeni projeler de geliştirilmeye başlandı.

ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK
Eva Gayrimenkul Değerleme’nin lisanslı değerleme uzmanı Emre Altın, Küçükçekmece Gölü’nün kuzeybatısında yer alan ve TOKİ tarafından toplu konut projeleri çerçevesinde yapılaşmaya açılan bölgenin son 15 yıl içinde planlı bir şekilde hızla büyüdüğünü söylüyor.

Altın, TOKΠve Emlak Konut GYO’nun boş arsalarının gelir paylaşımı yöntemiyle özel şirketlere ihale edilerek değerlendirildiğine dikkat çekiyor. Emre Altın, “Genel olarak kapalı site örneklerinin görüldüğü bölgedeki projelerin lüks konut tarzında inşa edildikleri ve yüzme havuzu, spor alanları, fitness salonu, yürüyüş alanları gibi sosyal tesislerinin bulunduğu görülüyor.

Bölge planlı yapılaşmasıyla dikkat çekiyor” diyor. Günümüzde TEM yolundan yoğun trafik yüzünden ulaşımın zor olduğu bölgeye 2019’da gelmesi planlanan metro ve Marmaray bağlantısı ile ulaşımının kolaylaşması bekleniyor. Bölgede inşa edilmesi planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir metro hattının tünel çalışmaları başlarken, 19km uzunluğunda olacak hattın TEM üzerinde sürekli oluşan 4,5 km uzunluğundaki trafiği bypass etmesi bekleniyor. Durakları Mahmutbey, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Halkalı-Atakent, Halkalı Toplu Konut, Tema,Hastane, Altınşehir, Resneli, Ispartakule, Bahçeşehir olması planlanan hattın 2019 yılında kullanıma açılması hedefleniyor.



DEĞERLENMESİ BEKLENİYOR
Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlıkta 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu’na göre, bölge 2013’te yüzde 12, 2014’te yüzde 6, 2015’te yüzde 26 ve 2016 yılında ise yüzde 38 fiyat artışı yaşandı. Son beş yılda bileşik olarak bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 106 arttığı bir bölge olarak İstanbul’da 34 bölge arasında beşinci sırada yer aldı. Bölgede yer alan 145 dönümlük Hayat Parkı da bölgeye değer katarken, bölgedeki konut projelerinde metrekare fiyatları 2 bin 600 TL ile 13 bin TL aralığında değişiyor. Bahçeşehir-Bahçekent hattı, önümüzdeki yıllarda yatırım için önem kazanacak en önemli bölgeler arasında gösteriliyor. Bölgenin tercih edilme nedenlerinden birini lokasyon ve altyapıdaki yeni avantajlar oluşturuyor. Hattı önemli hale getiren en önemli sebeplerden biri bölgenin TEM otoyoluna yakınlığı oluyor. Prestijli projelerle bilinirliğini artıran bölge, metrekare fiyatlarıyla da ön plana çıkıyor. Orta gelir grubuna hitap eden bu bölge, gelişim potansiyeli oldukça yüksek bir yer olarak gösteriliyor. Metro hattının buraya gelmesiyle bölgenin daha da değer kazanacağı tahmin ediliyor.



OKUL VE SANAYİ AVANTAJI
Bahçeşehir’de Günışığı Evleri, Asmalı Evler, Dekar Asmalı Sokaklar, Dekar Asmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, bölge ile ilgili olarak şunları söylüyor: “İstanbul’un yükselen ve her geçen gün değerlenen Türkiye’nin ilk uydu kenti Bahçeşehir orta ve üst gelir grubu tarafından ilgi görüyor. Şehre yakın ancak karmaşasından uzak lokasyonu ile yatırımcıların oldukça dikkatini çekiyor. Bölge iyi okulların olmasıyla ailelerin, organize sanayi bölgelerine yakınlığıyla ise yüksek eğitimli çalışanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.”

Salih Kuzu, 3. Havalimanı’na yakınlığının getirdiği avantaj ve metro hattının da devreye girmesiyle birlikte ulaşım sorununun ortadan kalkmasının bölgedeki markalı konut projelerindeki metrekare satış fiyatlarını arttırmasını beklediklerini belirtiyor. Bahçeşehir bölgesinde devam eden projelerinin yanı sıra yapacakları yeni yatırımlarla insanlara bahçeli evler üretmeye devam edeceklerini belirten Kuzu, Demiröz Grup ile 500 milyon TL yatırım değerine sahip Asmalı Bahçe Şehir adlı yeni projelerinin lansmanını yapacaklarını da söylüyor.

Levent Gökmen / Ekonomist

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181