'Dönüşümün yeni adresi Sütlüce olacak'!
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bölgedeki yapıların yaşlı olduğuna dikkat çekerek, dönüşümün yeni adresinin Sütlüce olacağını belirtti. Beyoğlu, Eyüp ve Kağıthane'deki hızlı dönüşüme dikkat çeken Maya, "Arsalar için istenen rakamlar epey yüksek. Diğer taraftan arsa kısırı ve yerleşik alan olması nedeniyle Sütlüce'de kentsel dönüşüm kapsamında gelişmeler olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

ARSA FİYATLARI YÜKSELİYOR
Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar ise NEF gibi markalı konut firmalarının bölgeyi yakın takibe aldıklarını ve üretime başladıklarını, yabancı yatırımcıların da otel projelerinin yanında arsa için araştırma yaptığını dile getiriyor. Arsaların birim metrekare fiyatları ise 10 bin liranın üzerine çıkmış durumda.

FİYATLAR ne kadar?
Bölgede krediye uygun sıfır, 2+1 'den oluşan 85-95 metrekare büyüklükteki evler 7 yıl önce 140-155 bin liradan atılırken bugün ortalama 500 bin liradan alıcı bekliyor. 3+1 tipi daireler İse2010 yılında 170-180 bin liradan satılırken bugün ortalama 650 bin liradan alıcı bekliyor. Bölgedeki en düşük kira değeri ise nitelikli konutlarda bin 100 liradan başlıyor.Ticari alanlarda da 7 yıllık değerleme oranı minimum yüzde 150'yi aştı. Sahil tarafında arsaların metrekare fiyatı 7 yıl önce 2-3 bin liradan hesaplanırken, şu anda 10 bin liraya bulmak mümkün görünmüyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181