İstanbul'da en çok değer kazanan semtler hangileri!
İstanbul'da en çok değer kazanan semtler hangileri sorusunun cevabı niteliğindeki TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanan 'Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası - 6 Aylık ve Yıllık Değerlendirme' raporu Mart 2018 yayınlandı.

“Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası – Mart 2018” raporu sonuçlarına göre İstanbul’da ortalama geri dönüş süresi 25,8 yıl olurken, İstanbul’da ortalama yıllık fiyat artış oranı ise yüzde 4,5 olarak gerçekleşti. İşte tüm detayları ile İstanbul'da en çok değer kazanan semtler hangileri sorusunun cevabı...



İstanbul'da en çok değer kazanan semtler
İstanbul’da en çok değer kazanan semtlere bakıldığında bir yılda değeri en çok artan bölge yüzde 9,8 ile Sancaktepe-Sultanbeyli ve Samandıra oldu. 6 aylık periyotta ise İstanbul’da en çok değer kazanan bölge yüzde 5,4 ile Mahmutbey-Gaziosmanpaşa Tem aksı oldu.

Yıllık bazda değeri en çok azalan bölge yüzde -4,8 ile İstinye-Tarabya olurken, 6 aylık dönemde değer en çok kaybına uğrayan bölge ise yüzde -3,8 ile Fikirtepe oldu.



İstanbul konut fiyat artışları
Avrupa Yakası konut fiyatları 6 aylık periyotta yüzde 1,5 artarken, 1 yıllık dönemde ise yüzde 4,7 artış gösterdi. Anadolu Yakası konut fiyatlarına baklıdığında; 6 aylık dönemde yüzde 0,1 artış izlenirken, yıllık bazda yüzde 4,2 artış kaydedildi.

İstanbul’da yeni konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 8,7 olurken, en fazla artış gören bölge yüzde 9,8 ile Sancaktepe-Sultanbeyli-Samandıra oldu. Rapordaki veriler ışığında; 6 aylık değer değişiminde en yüksek artış yüzde 5,4 ile Mahmutbey-GOP Tem aksında görüldü.



İstanbul konut geri dönüş süresi
Rapor tarafından derlenen verilere göre; Avrupa Yakası ortalama geri dönüş süresi 25,5 olurken, Anadolu Yakası geri dönüş süresi ise yüzde 26,1 oldu.

Konutta geri dönüş süresi en kısa olan bölge yüzde 20,3 ile Esenyurt-Beylikdüzü bölgesi olurken, geri dönüş süresi en uzun olan bölge ise Kadıköy-Bağdat Caddesi-Göztepe-Kozyatağı oldu.



İstanbul'da en çok değer kazanan semtler ve bölgelerle ilgili daha detaylı tüm haberlere ulaşmak için tıklayınız.

Tuğba Gülten / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181