İstanbul Yeni Havalimanı güzergahındaki konut fiyatları yükselişe geçti!
Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, 29 Ekim’de resmi açılışı yapılacak olan Yeni Havalimanı rotasında yer alan ilçe ve mahallelerdeki konut fiyatlarını masaya yatırdı. Dünyanın tek çatı altındaki en büyük havalimanı terminali olan İstanbul Yeni Havalimanı güzergahında yer alan Büyükdere, Göktürk, Mimar Sinan, Mithatpaşa, Bahçeköy, Çayırbaşı gibi lokasyonlarda satılık konutlarda yüzde 116’lara varan artış gözlemlendi.

Hürriyet Emlak, dünya’da en fazla noktaya uçuş yapılacak ve İstanbul’u küresel havacılık pazarının en önemli merkezlerinden biri haline getirecek İstanbul Yeni Havalimanı güzergahındaki emlak fiyatlarını* inceledi. Özellikle Sarıyer, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerindeki mahallelerde satılık ve kiralık konutlardaki fiyat artışlarında 2 yıllık süreçte dikkat çekici bir hareketlenme görüldü.

7 Haziran 2014’te temelleri atılan İstanbul Yeni Havalimanı, yapım sürecinde çevresinde yer alan ilçe ve mahallelerde hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarını katladı. Eyüp’te yer alan satılık konutların metrekare birim fiyatı 2016 Eylül ayında 3.971 TL’yken, Eylül 2018’de bu rakam 4.502 TL’ye çıktı. Eyüp’te bu süreçte mahalle bazında en çok değer kazanan lokasyonlar ise Göktürk Merkez (%84), Mithat Paşa (%40) ve Mimar Sinan (%30) oldu.

Sarıyer’de en çok değer kazanan satılık konutlarda ise Büyükdere ilk sırada yer aldı. Yüzde 60 değerlenen Büyükdere’yi Bahçeköy Merkez (%46) ve Kazım Karabekir Paşa (%55) izledi. Arnavutköy, Mavigöl Mahallesi ise bu süreçte satılık konut fiyatlarında yüzde 150’ye varan artış yaşanan tek mahalle olarak en çok değerlenen lokasyonların başında yer aldı.

Piyango Sarıyer’e çıktı
İstanbul’un kuzeyinde 76,5 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, 100’e yakın havayolu şirketine ev sahipliği yapıp, 300’den fazla noktaya ulaşım imkanı sunmaya hazır. Ocak-Temmuz 2018 verilerini karşılaştıran Hürriyet Emlak, havalimanına yakın mahallelerde yaşanan hareketlenmeyi gözler önüne serdi.

Hürriyet Emlak ilanları üzerinden oluşturulan verilere göre Yeni Havalimanı güzergahındaki Sarıyer Çayırbaşı Mahallesi, Ocak 2018’den Temmuz 2018’e satılık konut fiyatlarında gerçekleşen yüzde 116’lık artışla liste başında yer aldı.

Büyükdere, satılık konut fiyatlarında metrekare bazında yüzde 65’lik artışla listede ikinci sırada yer aldı. Göktürk yüzde 42, Mithatpaşa yüzde 39, Mimar Sinan ise yüzde 33’lük artışla listede dikkat çeken mahalleler arasında yer aldı. Rota üzerindeki satılık konut fiyatlarında yükselişin yaşandığı diğer mahalleler ise Kireçburnu (%14), Bahçeköy Merkez (%10) ve Uskumruköy (%9) oldu.

Satılık konut fiyatı en çok artan mahalleler


Kiralık konut fiyatları da yükselişte
Ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanı rotasındaki kiralık konut fiyatlarındaki artış da gözlerden kaçmadı. Ocak-Temmuz 2018 verilerini karşılaştıran Hürriyet Emlak, havalimanı güzargahındaki kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalleleri Mimar Sinan, Mithat Paşa, Ömerli, Zekerikayköy ve Uskumruköy olarak açıkladı.

Kiraların en çok arttığı mahallelerin başında yüzde 30 ile Mimar Sinan gelirken, bu mahalleyi Mithatpaşa (%28), Ömerli (%27), Zekeriyaköy (%11) ve Uskumruköy (%10) izledi.

Kiralık konut fiyatı en çok artan mahalleler


İstanbul Yeni Havalimanı güzergahında yer alan ilçe ve mahallelerdeki konut fiyatlarındaki yukarı yönlü ivmelenmeyi yorumlayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay,“ Çağdaş ve işlevsel yapısı ile eşsiz bir yerel niteliğe sahip olan Yeni Havalimanı’nın İstanbul’u küresel havacılık pazarının en önemli merkezlerinden biri haline getireceğini düşünüyorum, bu yapıyı ülkemize kazandıran herkesi en içten şekilde kutlarım. Yeni Havalimanı güzergahında yer alan konutlarda yaşanan hareketliliği uzun bir süredir gözlemliyoruz, özellikle Sarıyer, Eyüp ve Arnavutköy’deki hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarında dikkat çekici bir artış yaşanmakta” dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı rotasındaki ilçe ve mahallelerdeki satılık konutlarda yüzde 150’lere varan artışın ilgili lokasyonlardaki emlak piyasasını ciddi şekilde hareketlendirdiğini belirten Çağrı Bozay, “2018 yılı birçok siyasi ve ekonomik konjönktür değişikliğini içinde barındıran bir sene olmaya devam ediyor. Bu gelişmeler doğal olarak içinde bulunduğumuz emlak sektörünü de derinden etkiledi, bu ve bu gibi dönemlerde alımı yapılacak gayrimenkullerin uzun dönemde çok daha büyük kazançlar sağlayacağını düşünüyorum. İstanbul Yeni Havalimanı güzergahındaki konutlar hala ciddi yatırım fırsatları sunmaya devam ediyor. Hüriyet Emlak olarak amacımız her zaman olduğu gibi emlak sektörünün nabzını tutmak ve kullanıcıların emlak seçme konusundaki soru işaretlerine cevaplar bulmak” şeklinde sözlerine devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181