Merter'de fabrika dönüşümleriyle birlikte 4 bin markalı projesi yükseldi!

İstanbul'daki yapı ve trafik yoğunluğuna çözüm için kent içine sıkışmış sanayi siteleri şehrin dışına taşmıyor. Şehrin merkezinde kalan bu arazilerin değeri de geçen gün artıyor. Şehir merkezinde kalan fabrika ve atölyelerin şehir dışındaki daha geniş ve ferah alanlara taşınmasıyla birlikte, boşalan arazilerin üzerinde alışveriş merkezleri, rezidanslar, beş yıldızlı oteller ve iş merkezleri yükselmeye devam ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre İstanbul'un tekstil ve sanayide önde gelen bölgelerinden Merter'de fabrika dönüşümleriyle birlikte yaklaşık 4 bin adet bağımsız bölümden oluşan markalı projeler hayata geçti.

FİYATLAR %50 ARTTI
Fabrikaların yerine gelen yeni yapılar bölgede metrekare fiyatlarını adeta uçuruyor. TSKB verilerine göre üretim tesislerinin yerine gelen markalı konutlar bölgenin değerini son 4 yılda değerini yüzde 50 artırdı. 2013 yılında 4-5 bin TL olan metrekare fiyatları bugün 6-8 bin TL metrekareye ulaştı.

'METREKARESİ 10 BİN TL'Yİ BULUR'
Tamek'in Merter'deki arazisinde proje geliştirecek Aşçıoğlu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu Merter'de dönüşüm tamamlandığında metrekare fiyatlarının 10 bin TL metrekareye kadar çıkacağını öngörüyor.

Anadolu Efes Merter Arazisi
Anadolu Efes, Merter'deki fabrikasını taşıyacak. Fabrikanın yerinene yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı.Aşçıoğlu Grubu da Tamek'in arazisinde ofis projesi yapmayı planlıyor.

FABRİKALARIN YERİNDE MARKALI KONUTLAR YÜKSELİYOR
İstanbul Merter'deki eski üretim tesislerinin yerinde bugün lüks markalı konut projeleri yükseliyor. TSKB verilerine göre bölgede fabrikaların yerine 4 bin bağımsız bölüm yapıldı. Markalı konut projeleri bölgede metrekare fiyatlarını da yüzde 50 artırdı

NEF-İŞ GYO İNİSTANBUL
Şişecam'ın Topkapı arazisinde yükselen İnistanbul tamamlandığında 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak büyüklükte olacak.

EROĞLU GAYRİMENKUL- PLATFORM MERTER VAKKO FABRİKASI
Platform Merter E5 kenarında yer alan, eski Vakko fabrikasının arsası üzerinde inşa edildi. 34 bin metrekare arsa alanı olan projede 81 adet rezidans, 34 adet teras evve 213 adet Süit bulunuyor.

ATLI ZİNCİR FABRİKASI YERİNE - BEYAZPARK
Beyaz inşaat, Atlı Zincir iğne ve Makine Sanayii'ne ait fabrika yerine Beyazpark Topkapı projesini geliştirdi. Projede 371 konut yer alıyor. Teslimlerin aralık ayında yapılması planlanıyor.

NEF 12 MERTER ve NEF 13 MERTER
Nef 12 Merter projesi Atlas Zımpara fabrikasının, Nef 13 Merter projesi ise Fako ilaç fabrikasının arsası üzerinde yer alıyor, iki projede toplam 1.200 konut bulunuyor.

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181