Muğla'ya gayrimenkul ilgisi artarak devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Mart ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. Muğla’da geçen yıl Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 arttı.

Muğla’ya artan ilgi hakkında bilgi veren Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp,  “Muğla’da koronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımları devam ediyor. Mart ayındaki satışlar da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 oranında artarak 2 bin 005 oldu. Bu satışların 621’i ilk satış, Bin 384’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti” dedi.

Öte yandan Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 oranında azalış göstererek 432 oldu. 432 ipotekli satışın 135’i ilk satış, 297’si ikinci el satış olarak gerçekleşti. 

Bodrum çok seviliyor

Muğla’da özellikle de satışların Bodrum’da gerçekleştiğini dile getiren Alp, “Bodrum’da yaşam artık 12 ay devam ediyor. Koronavirüsle beraber ilçenin nüfusu üçe katlanmıştı. Gelen insanlar kalıcı oldu. Çünkü Bodrum’da yaşamayı çok sevdiler. Sadece yerli yatırımcı değil aynı zamanda yabancılar da büyük ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Doğal gaz da etkiledi

Şule Alp, Bodrum’daki gayrimenkul yatırımlarının artmasının bir diğer nedeninin ise ilçeye gelen doğalgaz müjdesi olduğunu söyledi. Bodrum’un uzun zamandır doğalgazın gelmesini beklediğini aktaran Alp, “Özellikle pandemi döneminde nüfusun üçe katlandığı ilçede ısınma amaçlı elektrik talebi zirve yapmış ve enerji krizi oluşmuştu. Doğalgazla beraber yeni gayrimenkul projeleri de artacak.  Ayrıca bireysel yatırımlarda da talebin yükselmesini bekliyoruz. Özellikle doğalgazın ilk geldiği mahallelerde ev fiyatları artacak” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181