Topkapı konut projelerinin göz bebeği oldu!
İstanbul'un kentsel dönüşüm alanları içerisinde başı çeken Topkapı semtinde üretilen markalı konut projelerinde fiyatlar 500 bin liradan başlıyor. Topkapı'ya yeni bir çağ atlattıran dev dönüşüm beraberinde 'Sur İçi' diye tanımlanan semtlere de değer katacak. Boşalan fabrika arazileri üzerine yükselen konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleriyle öne çıkan Topkapı, gayrimenkul geliştirici firmalarının gözbebeği oldu.

90'lı yıllarda Avrupa ve Anadolu yakası otobüs terminalleri yıkılmasıyla başlayan ve tarihi surlarının ya nıbaşmdaki gecekondular kaldırılmasıyla yeniden şekillenmeye başlayan Topkapı semti bambaşka bir çehreye bürünüyor. İlk adımda Topkapı Cevizlibağ mevkiinde yoğunlaşan değişim rüzgârı son yıllarda markalı konut projelerinin bölgeye gelmesiyle tüm semti sarmış durumda. Beyaz inşaat, Fer Yapı, NEF, Avrupa Konutları markalarının konumlandığı semtte geçen yıldan bugüne Sur Yapı, bu yıl da Akzirve Gayrimenkul yeni projelerini inşa ediyor.

MERKEZİ KONUMDA
Yatırımcılar açısından önem arz eden ulaşım kolaylığının tam anlamı ile yerini bulduğu semtte; metro ve metrobüs duraklarına yürüyüp oradan Esenler Otogarı, Atatürk Havalimanı, Sultanahmet, Zeytinburnu sahili ve iş alanlarının bulunduğu Taksim'e kısa sürede ulaşmak mümkün. Peki yatırımcı için bölgenin değeri doyum noktasında mı? Bu soruya 'hayır' diyoruz. Şehrin merkezinde konumlanan markalı bir konut projesinde oturmak isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Ayrıca konut yapacak arsaların bulunmadığı semtte eski fabrika arazilerinin dönüşümü öncelik kazandı. Topkapı'dan konut sahibi olanlar birçok yönden avantajlı durumda. Şöyle ki;
• Topkapı, Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey TEM gişelerini bağlayan akslar üzerinde yer alıyor.
• Topkapı gibi "Birinci Derece Merkez" olan akslar üzerindeki yeni projeler sürekli değer kazanıyor, (raylı sistem, karayolu, denizyolu)
• Merter, Bayrampaşa ve Bakırköy gibi merkezi İş alanlarına yakın olma avantajı bulunuyor. mehmetcanitatligıyeniakit.com.tr
• Kaçak ve çarpık yapılaşmanın hızla azalması ve dönüşüm odaklı değişim süreci bölgeyi daha değerli hale getiriyor.
• Bölgedeki sanayi merkezleri hızla şehir dışına taşınırken, ortaya çıkan arsa stoğu en verimli şekilde değerlendiriliyor.

MARKALAR YARIŞ HALİNDE
2007 yılından bugüne Cevizlibağ-Merter istikametinde eski sanayi yapılarının dönüşüm kapsamında yerlerini nitelikli projelere bırakmaya başlamaları bölgedeki gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı. Üç adet raylı sistem hattının kesiştiği semtte KİPTAŞ'm Merkez Evler projesiyle başlayan fiyat artış süreci 2017 sonunda zirve yaptı. Metrekare başına 10 bin lira Esenler Otogarı, Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu Transfer Merkezi, Olivium Outlet Center, Kazlıçeşme Kültür Merkezi, Marmara Forum Alışveriş Merkezi, Abdi İpekçi Arena, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi, Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Dünya Barış Parkı, Türk Bahçesi,1453 Panorama Müzesi, Topkapı Kültür Parkı, Türk Dünyası Evleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi, Yedikule Zindanları, Demirciler Sitesi ve Veliefendi Hipodromu gibi çok sayıda merkezin varlığı yeni konutlardaki fiyat skalasmı metrekare başına 11 bin liranın üzerine kadar çıkardı.

ZEYTİNBURNU KABUK DEĞİŞTİRİYOR
Zeytinburnu'ndaki dönüşüm projelerinin bitmesiyle birlikte rakamların daha da yükselmesi bekleniyor. Bir dönem alt ve orta gelir seviyesindeki ailelerin oturduğu semtin sosyo kültürel yönden de kabuk değiştirdiği. Geçen yıl Kiptaş imzasıyla lansmanı yapılan 20 bloklu Loca Mahal Veliefendi ev fiyatları 700 bin lira düzeyinden başlıyor.

25 yıldır Türkiye'de farklı projelere imza atan Akzirve Gayrimenkul Yatırım, İstanbul'un gözbebeği Topkapı'nm Ambarlar mevkiinde yatırım değeri 1 milyar lirayı bulacak kentsel dönüşüm projesine imza atıyor. 4 yıl önce hal sahipleriyle başlayan görüşmelerin olumlu neticelendiğini söyleyen Akzirve Gayrimenkul CEO'su ibrahim Maasfeh, artık sıranın projenin inşaatına geldiğini dile getirdi. Türkiye'nin tek parsel üzerinde gerçekleştirilecek olan en büyük kentsel dönüşümlerinden biri olma özelliği taşıyan Akzirve projesi 265 bin m2'si toprak üstü olmak üzere, toplam 492 bin m2 inşaat alanına sahip olacak. 71 adet ticari alan,96 adet ofis ve iki binin üzerinde rezidans-dairenin yer alacağı projede ön talep süreci "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak" kampanyası ile birleştirildi. Metro ve tramvaya 100 metre, metrobüse ise 150 m mesafede bulunan, E5 hattında, ana artere direkt bağlantısı bulunan projenin mimari tasarımı dünyaca ünlü tasarım ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapıldı. Proje, özgün tasarımıyla İstanbul için yeni bir ikonik yapı olarak ön plana çıkacak.

ÖN TALEP BAŞLADI SATIŞ EYLÜLDE
36 ay içerisinde tamamlanacak projenin lansmanın yılın son çeyreğinde yapılması planlanıyor. Bölgede ofislerin metrekare birim değeri 10-12 bin lira iken makul bir kampanya fiyatıyla görücüye çıkacak proje şirketin özkaynakları kapsamında özel kampanyalarla müşterilere sunulacak. Ayrıca 'Birlikten güç doğacakTürkiye kazanacak' kampanyasının koşulları da bu projede de uygulanıyor.

• Toplam 52 bin m2 yeşil alanı ile ilgi çeken projede peyzaj mimarı olarak DS Mimarlık'in imzası bulunuyor. Projenin iç alanında yer alan ve 3 futbol sahası büyüklüğündeki iç avlu, örneğine ender rastlamlabilecek peyzaj planlaması sergileyecek.
• Arsa geliştirme bedeli 250 milyon olan projenin yatırım büyüklüğü ise 1 milyar lira olarak öngörülüyor.
• Hak sahiplerine ise 244 daire veverilecek.

SUR'DAN HER SEMTE 1 PROJE
İnşaatın farklı alanlarında bugüne kadar 130'un üzerinde projeyi hayata geçiren Sur Yapı, 'Her Semte bir Proje' hedefinin bir halkasını da Topkapı'da konumlandırdı. Semtin deniz, İstanbul Surları ve tarihi yarımada manzaralarına sahip bölgesinde yükselen Topkapı Evleri yüzde 20 indirim kampanyasında yeni sakinleriyle buluşuyor. Topkapı'nm İstanbul'un hayata açılan kapısı olduğunu söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 300 milyon TL yatırım değeri ile yükselen Sur -Topkapı Evleri'nde yer alan konutlarda "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak" kampanyası kapsamında yüzde 20Tik indirime gidildiğini vurguladı. Projeden yüzde 5 peşinatla konut sahibi olmak mümkün. Avlu ve iç bahçe konsepti uygulandığı Topkapı evlerinde 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireler yer alıyor.

566 BİN 400 E LÜKS DAİRE
224 konut ve 29 ticari alandan oluşan Topkapı evlerinde kampanya başlangıç fiyatları şöyle:
• 1+1: 556 bin 400 lira
• 2+1: 764 bin lira
• 3+1: 1 milyon 316 bin 880 lira
• 4+1: 1 milyon 827 bin 200 lira

TOPKAPI NIN YILDIZ PROJELERİ
• Kiptaş-Merkez Evleri
• Kiptaş Loca Mahal
• Akzirve Gayrimenkul'ün Ambarlı projesi
• Nef & İş GYO-İnİstanbul
• Nef 12-Nef 13 • Fer Yapı - Parima
• Avrupa Konutları Kale 1-2
• Beyaz İnşaat (Mira Rezidans, Beyaz Rezidans 1, Beyaz Rezidans 2, Beyaz Plaza)-Beyaz İnşaat-Beyaz Park (2016)
• Yeşil GYO-Yeşil Plaza ve konut projeleri
• Ahmet Kul İnşaat da iki proje için çalışma yapıyor.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181