Yalova'da değer artışı bir yılda yüzde 35!
Markalı konutlar açısından değerlendirildiğinde, bölgede son 1 yıldaki değer artışı %25 - %35 civarında. Ancak bu değer artışı her yerde geçerli değil, özelikle markalı ve başarılı projelerin bu rakamı yakalayabildiğini görüyoruz. Buna göre Yalova’da ilçe bazlı satışa ve kiraya konu daire ve villa araştırmaları sonucunda en değerli bölgenin Yalova ilçe merkezi olduğu görülüyor. Yalova ilçe merkezini, Çınarcık ilçesinin takip ettiği ediyor. Yalova, yüzölçümü itibariyle Türkiye'nin en küçük ili, öte yandan 105 km. denizi ile Türkiye’de en uzun kıyısı olan turistik illerinden birisi. Yalova ilinde bu kıyının bulunması, termal kaplıca su kaynaklarının olması, doğa ile iç içe bir bölgede yer alması ve kuzey yönünde İstanbul, doğu yönünde Kocaeli, güney yönünde Bursa gibi metropollerin arasında yer alması nedeniyle yerli ve yabancı turistler ve sürekli yaşam sürdürmek isteyen insanlar tarafından tercih edilen bir bölge konumunda.
 
Yalova il genelinde yapılan araştırmalar doğrultusunda bölgeye yatırım gerçekleştiren yerli ve yabancı yatırımcıların daha çok 50 yaş ve üstündeki insanlar olduğu gözlemlendi. Bunun sebebi ise bölgedeki denizin Marmara bölgesinde kalması ve dalgalı bir denize sahip olması nedeniyle gençler tarafından çok fazla tercih edilmiyor ayrıca termal kaplıca turizm alanında kalması nedeniyle daha çok 50 yaş ve üzerindeki sağlık sorunları yaşayan insanlar tarafından tercih edilen bir bölge.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181