Yatırımcıların gözdesi Koşuyolu Altunizade Acıdabem!
KoşuyoluAltunizade - Acıbadem bölgesi günümüzde ana akslara olan yakınlığı sebebiyle konut geliştiricileri bakımından tercih edilen cazip bir bölge. Bölgede geliştirilen Almondhill, Akasya Acıbadem, Suryapı Koşuyolu Projesi, Elysium Elit Koşuyolu, The Mandarins Acıbadem, Mesa’nın projeleri ve Emaar Square gibi prestij sahibi markalı konut projeleri bölgeye olan ilginin daha da artmasına sebep oluyor. Projeler genellikle konut, ofis, otel ve AVM gibi kullanımları içinde bulunduran karma projeler.
 
Acıbadem’de, E-5 Aksı ve Çamlıca Bölgesi’nde markalı konutlarda KDV hariç metrekare satış fiyatlarının takribi 7.000 TL/m2 – 15.000 TL/m2 gibi bir aralıkta olduğunu görüyoruz. Ayrıca bölgede karma projelerde dairelerin şerefiyelerine göre 20.000- 25.000 TL/m2 gibi birim fiyatlara rastlamak mümkün. 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalaması ise yaklaşık 14.000 TL/m2 civarında. Bölgede yer alan markalı konut projeleri genellikle üst gelir grubuna hitap ediyor.
 
Avrasya Tüp Geçidi’nin Göztepe’den yer üstüne çıkıyor olması, bu bölgedeki konut fiyatlarını da olumlu yönde etkiledi. Markalı konut fiyatlarındaki değer artışından söz edecek olursak, 2015 senesinde bir önceki seneye kıyasla yaklaşık %30 yaşanan fiyat artışı,  2016 yılında 2015 yılına kıyasla yaklaşık %17 arttı. Yani bölgedeki fiyat artışı azalarak da olsa devam ediyor.
 
Bölgede markalı konut piyasası aktif olarak 2005 yılında başladı. 11 yıldır yaklaşık 14 farklı firma rekabet halinde. Ayrıca karma kullanımlı ve nitelikli projelerin yer alması da rekabet şartlarını yükseltiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181