Başkan Alinur Aktaş Bursa'nın kentsel dönüşümünü masaya yatırdı!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılarak, ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güne sabah namazı ile birlikte Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda başladı. Sabah namazını Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılan Başkan Aktaş, daha sonra cami lokalinde kurulan bereket sofrasında vatandaşlarla buluştu. Bereket Sofrası Halk Günü etkinliğine Başkan Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Simit, çay, peynir ve zeytinle yapılan kahvaltının ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Aktaş, hem Bursa genelinde hem de Nilüfer özelinde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dönüşüm devam ediyor
Buluşmanın adresi Nilüfer olunca, sohbetin ana gündemini de kentsel dönüşüm çalışmaları oluşturdu. Kentsel dönüşümde en fazla mağduriyetin Nilüfer’de yaşandığını hatırlatan Başkan Aktaş, bu konu hakkında bilgi kirliliği olduğunu, kentsel dönüşümün durmasının söz konusu olmadığını, yeşil alan, otopark, sosyal donatı alanlarıyla usulüne uygun her türlü projeye yapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Bursa nüfusunun bu yıl 35 bin kişi arttığını, bunun da 10 bin ilave konut anlamına geldiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Bunun yanında binaların da insanlar gibi bir ömrü var. Yenilenmesi gereken binaları da düşündüğümüzde her yıl minimum 20 – 25 bin konuta ihtiyaç var. Şehri büyütmeden, 5 katı 15 kata çıkarıp, yoğunluğu artırarak yapılan dönüşüm balona benzer. Nasıl bir balonu şişirirsiniz normal formunu alır. Biraz daha şişirirsiniz, gerilir. Daha da şişirirseniz sonun da patlar. Şehri büyütmeden artan yoğunluğun, alt yapısını, ulaşımını, sosyal donatı alanı ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksınız. Bunun için şehri uydu kentlerle büyütelim istiyoruz. Ancak bu konuda da yanlış yönlendirme yapılıyor, siyaset yapılıyor. Şehri bir yere taşımak söz konusu değil. Bir taraftan şehri büyütürken, diğer taraftan da merkezdeki dönüşümü sağlıklı şekilde yürütmek istiyoruz” dedi.

Çözüm için çalışıyoruz
1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nedeniyle kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Başkan Aktaş, bu nedenle mağdur durumda olan 110-120 site ve 4-5 bin mağdur aile olduğunu kaydetti. Bekleyen dosyaların halledilmesiyle alakalı, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerekle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Belediye Başkanları ile görüştüklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Bakanımız alınacak kararın 81 ili etkileyeceğini ve bunun mümkün olmadığını belirterek, konuyu kendi meclislerimizde çözmemizi önerdi. Bu konuda hem bizim hem de ilçe belediyelerimizin imar komisyonları çalışmalarını sürdürüyor. Kimseyi mağdur etmeden çözüm bulmak için çalışıyoruz. Ancak kentsel dönüşümün durması, durdurulması söz konusu değil. Otopark, yeşil alan ve sosyal donatı alanları usulüne uygun olan tüm projelere kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181