Kestel kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ile görüşmelere başlandı!
Kestel Belediyesince Başbakanlık Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili son viraj dönülüyor. Hak Sahipleri İle Görüşmelere başlandı.77 Dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilecek olan Kentsel dönüşüm çalışmasında 350 parsel hissedarı olan 570 ilçe sakini ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi yetkilileri arsında görüşmelere başlandı.

Kestel Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR Toki yetilileri ve görüşmeye  davet edilen ilçe sakinleri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Başkan ACAR  ilçemizde afet riski taşıyan bölge ilan edilen Vani Mehmet Mahallemizdeki  77 dönümlük alan üzerinde TOKİ ile yürütmüş olduğumuz çalışmalarda sona geldik. Hazırlanan proje doğrultusunda TOKİ yetkililerince bölgede hak sahibi olan ilçe sakinlerimizle görüşmelere başlandı. Toki yetkililerince arazi üzerinde bulunan tüm bina ve arsaların Bayındırlık ve iskan bakanlığı verileri doğrultusunda tespit edilen değerlerine orantılı olarak hazırlanan teklifler hak sahiplerine sunuluyor ve kendilerine 1 haftalık bir değerlendirme süresi veriliyor 1 haftalık değerlendirme süresi sonunda hak sahibi vatandaşımı verilen teklifi uygun bulup kabul ettiğinde kendisi ile sözleşme imzalanacak. Şuana kadar görüşülen vatandaşlarımızın büyük bir bölümü kendilerine teklif edilen metrekarelerden oldukça memnun ve görüşmeler olumlu şekilde ilerlemekte. Kısa süre içerisinde tamamlanacak olan çalışmaların sonucunda yaklaşık 1300 daireden ve 100 dükkandan oluşan Bursa’mızın doğu kapısı ilçemize yakışan bir projeyi hayata geçirmiş olacağız dedi.

Kestel Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181