Gemlik Sosyal Konutların kuraları çekildi!
Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesinde yaptırılan 1400 konutlu toplu konutların 1. Etabında yer alan 158 dairenin kuraları çekildi. 
  
Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında Noter Huzurunda gerçekleşen kura çekimine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli de katıldı. 

Kura çekimi öncesi konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sınırlı bina, sınırlı imkânlarla proje üretip, yatırım yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin döviz terörüne maruz kaldığını ifade eden Refik Yılmaz, “Biz 1400 dairenin temellerini atmaya başladığımızda demirin tonu bin 700 liraydı. İnşaatın ana mahsulü demire ve betona döviz terörü sonrasında aşırı zam geldi. Türkiye’de birçok kurum ve kuruluş yatırımlarını askıya almak zorunda bırakıldı. Biz halen devam ediyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretmek için çabalıyoruz. Şu an ilk etap 158 binayı tamamladık. Ama bin 100’ün üstünde binanın inşaatı devam ediyor. Bu şartlarda ilk etap daireleri peşin para ile satmadan diğerlerini yapmak mümkün değil. Müteahhide ayda 5 milyon 6 milyon lira ödüyoruz. Diğerlerinin devam etmesi için ilk etap 158 daireyi peşin parayla satmaya mecburuz” dedi.
  
Aralık ayında ikince etap 130 daireyi daha tamamlayacaklarına dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu dairelerden yüzde 30’u peşin, kalanı taksitlendirerek alacaklarını söyledi. Aydan bin lira, bin lira ödeme aldıkları takdirde, müteahhide ödenen 5-6 milyonu bulamayacaklarını, inşaatların devam etmesi için ilk etapta peşin ödemenin önemli olduğunu anlatan Yılmaz, “İlk etap kurada ödeme güçlüğü çekenler ya da ödeyemeyenler aralık ayındaki ikinci etap binaların kura çekimine girebilirler. Yüzde 0 98 olan konut kredisi şu an en az yüzde 2 oldu. Biz rutin belediyecilik dışında da çok büyük risk alarak dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmak istiyoruz. Kimseye yalan söylemedik, kandırmadık, kandırmayız. İlk etap dairelerin peşin olacağını zaten söyledik” diye konuştu.
  
Birinci noter huzurunda yapılan kura çekimine 625 vatandaş katıldı. İlk etap 115 sosyal konut, iki artı bir daireler için gerçekleşen organizasyonda ilk kurayı Belediye Başkanı Refik Yılmaz çekti. Kura çekiminde 115 asil daire almaya hak kazanan kişinin yanı sıra, her daire için üçer tane de yedek üye kura çekimi yapıldı.
  
Gemlik Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181