Orhangazi TOKİ projesi beklemeye alındı!
TOKİ, dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın konut ihtiyacının  karşılanmasına yönelik faaliyetleri; konut alıcı teminlerinin  ön talep toplama yöntemiyle Belediyeler tarafından sağlanması kaydıyla, Belediyelerle - Kaymakamlıklarla işbirliği yapılarak toplu konut projeleri geliştirmektedir.

TOKİ tarafından “ Son dönemlerde gerçekleşen istatistiki veriler, Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geleceğe yönelik tahminleri (enflasyon, büyüme, vb. ), ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, faiz oranlarındaki yükseliş, inşaat maliyetlerindeki artış, konut piyasasındaki durgunluk vb. hususlar dikkate alınarak, ihalesi henüz yapılmamış veya ihalesi yapılmış ancak başlanmamış yatırımların İdaremizce yeniden gözden geçirilmesi ihtiyacı hasıl olmuş olup, bu kapsamda bazı projeler için İdaremizce yeniden gözden geçirme kararı alınmıştır.” şeklindeki ifadesine istinaden Orhangazi Belediyesinin TOKİ ile yaptığı görüşmelerde yetkililerin yapmış olduğu açıklamada  “Son dönemde  inşaat sektöründe kullanılan demir, çimento, kum, beton vs. gibi malzemelerde meydana gelen aşırı artış ve piyasalardaki belirsizlik; ihalelerde ortaya çıkan fiyatların artmasına, bu artışın da başvuru sahiplerinin menfaatine uygun olmadığından dolayı Orhangazi Belediyesi Toplu Konut Projesi ile birlikte yaklaşık 30’a yakın proje için TOKİ’nin bir süre bekleme kararı alarak projeyi  değil ihaleyi iptal ettiği;  dengeler sağlanınca yeniden ihaleye çıkılacağı belirtilmiştir. 

Bu doğrultuda Bursa Orhangazi Belediyesi Toplu Konut Projesi de tekrar gerçekleştirilmek üzere ileri bir tarihe ertelenmiştir. Başvuru bedellerini Orhangazi Ziraat Bankası TOKİ hesabına başvuru sahiplerinin yatırmış oldukları tutarlar iade edilecek ve ileri bir tarihte yeniden gerçekleştirilecek olan toplu konut projesinde söz konusu başvuru sahipleri öncelikli hak sahibi olarakbelirlenecektir.

Saygıyla Kamuoyuna duyurulur.

Orhangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sarı kestamid 5 yıl önce

sizin yapacağınız işin şerefsizsizsiniz kullandınız paramızı sonra iptal oldu hepinizin a.q

Avatar
Zeynep 5 yıl önce

Biz kiracılar bu tokiye unut bağlamıştık yani kiralarda surunmeye devam

Avatar
Alev 5 yıl önce

Biz kiracılar bu tokiye unut bağlamıştık yani kiralarda surunmeye devam

banner182

banner181