Yıldırım kentsel dönüşüm emin adımlarla...
Hayata geçirmeye hazırladığı Yıldırım kentsel dönüşüm projeleri ile ses getiren Yıldırım Belediyesi, mevcut parkların bakım - onarım çalışmalarının yanı sıra ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırarak vatandaşların nefes almalarını sağlayacak sosyal donatı alanlarını hizmete açmaya devam ediyor.

553 metrekare toplam alana ve 302 metrekare yeşil alana sahip, içinde çocuklar için oyun grubu, engelsiz salıncak, kauçuk zemin ve kondisyon aletleri ile donatı alanları bulunan ve mahallenin ilk parkı olan Baruthane Parkı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Baruthane Mahalle Muhtarı Şükrü Şentürk ve çok sayıda mahalle sakininin katılımıyla hizmete girdi.

‘YILDIRIM’I GELECEĞE TAŞIYORUZ’

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım kentsel dönüşüm hamlesiyle ilçenin çehresini değiştirirken insanların yaşam kalitesini yükseltecek sosyal donatı alanlarıyla da bu dönüşümü destekleyeceklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizde yaşayan insanlarımızın refah seviyesini yükseltecek hizmetlere öncelik verdik. Attığımız her adımda ‘önce insan’ diyerek insan odaklı belediyecilik anlayışıyla Yıldırım’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de hizmete açtığımız Baruthane Parkı ile de bu anlayışımızı devam ettiriyoruz. Şehirlerin yaşam kalitesini artıran en önemli kriterlerden birisi spor alanları ve yeşil alanların fazla olmasıdır” dedi. Yıldırım’ı geleceğe taşımak adına yapılan çalışmaları sadece alt yapı ve üst yapı olarak ele almadıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İlçemizi yeniden inşa ederken 69 mahallemizde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını birbirine entegre olan sosyal donatı alanlarını insan-mekan ilişkisi içerisinde düşünerek uyguluyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselterek, sosyal ve kültürel alanda nefes almalarını sağlamaktır” diye konuştu.

‘YILDIRIMIN KALKINMASI HIZ KAZANDI’

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Baruthane Parkı’nın bölgeye artı bir değer katacağını belirterek, başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti. Baruthane Muhtarı Şükrü Şentürk de mahalleye kazandırılan parktan dolayı Başkan İsmail Hakkı Edebali ve belediye personeline şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelasını kesen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, parkta oyun oynayan çocuklarla ve aileleriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181