'Çankırı Uydu Kent projesinin ilk etabı yılbaşından önce başlayacak'!
AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi dün gerçekleştirildi. Kongrede konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz Uydu Kent projesi ile 10 bin konutun adım adım yapılacağını ilk etabın ise yıl başından önce başlayacağını söyledi.

Çankırı'da 10 bin konuta ihtiyaçlarının olduğunu da aktaran Filiz, "Ankara da 500 bine yakın hemşerimiz var. Yani oradaki 4 kişiden biri Çankırılı. Hemşehrilerimiz Ankara'ya iş için çalışmak için gitti. Onlar içinden kalifiyeli elemanları buraya davet ediyoruz. İşsizliği sıfıra indirdik. Ama göçü tersine çeviremiyoruz. Çankırı'da çalışan kişiler Çankırı'da yaşamıyorlar. Çünkü konut fiyatları Çankırı'da yüksek. Çankırı'da ev kiraları bin liranın üzerinde. Halbuki yanı başımızdaki Akyurt'da 300 TL. Konut fiyatları da Çankırı'da oldukça yüksek. TÜİK rakamlarına göre en fazla konut fiyat artışı Çankırı'da yaşanmış." diye konuştu.

Uydu Kent projesinin yıl başından önce başlayacağını söyleyen Filiz, "Biz getireceğimiz fabrikaların konut ihtiyacını karşılayacağız. Ve Uydu Kent projemiz vardı. Bunu hemen hayata geçirmek için adım attık.

Cumhurbaşkanımız Lastik Fabrikasının açılışına geldiğinde konut sorununu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan TOKİ başkanımıza talimat verdik size ucuz konut yapacağız' dedi. Cumhurbaşkanının talimatının takipçisi olduk. Ve merada çıkardığımız arsanın yapısını TOKİ'ye verdik. 965 konutun birinci etabı yılbaşından önce ihalesini yapıp temellerini atacağız. 10 bin konuta ihtiyacımız var. Bu konutlar dışarıdan gelen kişiler için gereklidir." dedi.

Yeni Gün Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181