'Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi 2020 yılı bahar döneminde başlayacak'!
Bağlar Belediyesi, çeşitli nedenlerle terk edilen ve yıkılmaya yüz tutan harabe yapıları yıkarak buralarda yaşam parkları yapacak.

“Eski Bağlar “ diye tabir edilen bölgelerde çarpık kentleşmeden dolayı oyun ve park alanlar için yer olmadığına dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Allah kısmet ederse 2020 yılı bahar döneminde startı vereceğiz. Bu kapsamda hem buraları modern yapılara kavuşturacağız,hem de çocuklar için oyun alanları ve parklar yapacağız” diye konuştu.

Vatandaşın Kabusu Olan Yerler İçin Örnek Proje
Bağlar Belediyesi, yaklaşık 275 bin insanın yaşadığı ve Diyarbakır’ın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan  “Eski Bağlar” bölgesinde örnek bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çeşitli nedenlerle terk edilen,zamanla harabeye dönüşen ve madde bağımlıları başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelerek hem kötü görüntü hem de çevrede yaşayan vatandaşlar için risk oluşturan yapılar belediye tarafından yıktırılarak yaşam parkları,oyun alanları ve dinlenme mekanlarına çevrilecek.

“Metruk Yapıları Vatandaşımız İçin Fırsata Çevireceğiz”
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ,bu yapılarla ilgili tespit çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek buraları vatandaşlar için fırsata çevireceklerini söyledi.

Başkan Beyoğlu,”Çarpık kentleşmeden dolayı ne yazık ki  buralarda park ve oyun alanları yapamıyoruz. Eski Bağlar dediğimiz bu bölgeler için güzel bir projemiz var. Metruk hale geldiğini tespit ettiğimiz bu yapıları yıkarak yerlerine park,oyun ve dinlenme alanı gibi yerler yapacağız. Vatandaşlarımız bunu hak ediyor. Kentsel dönüşüm Bağlar’a hayat verecek. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor,Allah kısmet ederse 2020 yılının bahar döneminde startı vereceğiz” dedi.

Bağlar Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181