'2023 için en büyük hedefimiz deprem riski taşıyan 5.5 milyon yapının çoğunun yenilenmesi'!
İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye'nin yaşadığı krizler sonrası, inşaat sektörünün güçlenerek çıktığını söyledi. Durbakayım, "Türkiye her alanda, her sektörde gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Artık bundan 20-25 yıl öncesinde olduğu gibi ulusal veya uluslararası krizlerde yurtdışı fonlardan maddi yardım almıyoruz. Kendi kendimize yetmesini, başımızı dik tutmasını çok iyi biliyoruz" dedi. Yapı müteahhitlerinin yıllar önce uluslararası firmaların yurtdışında taşeronluğunu yaparken, şimdi dünyanın en çok iş yapan ülkesi konumuna yükseldiğinin altını çizen Durbakayım, şöyle devam etti: "Önümüzdeki yıllarda dünyanın en çok müteahhitlik işlerini yapan ülkesi olacağına yürekten inanıyorum."

ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Durbakayım, 2023'te en büyük hedeflerinin deprem riskini taşıyan yaklaşık 5.5 milyon yapının çoğunun yenilenmesi ve deprem kuşağında bulunan ülkemizdeki tüm yapıların tabut evlerden kurtulmasını sağlam olduğunu söyledi. Durbakayım şöyle devam etti: "Bu hedefin gerçekleşmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere yapı müteahhitleri de elini taşın altına koymaya başladı. Fikirtepe, Zeytinburnu gibi büyük ölçekli kentsel dönüşüm çalışmaları herkes için büyük bir deneyim oldu. Kanal İstanbul gibi devasa bir projenin başlayacak olması da sektörün hem alt hem de üst yapı alanında yoğun bir sürece gireceğini gösteriyor. Bu projeden önce, Kuzey İstanbul olarak tanımlanan ve 3. Havalimanı'nın etrafında yoğun yaşam alanı inşasının başlamasını bekliyoruz." Durbakayım, SABAH'ı da kutlayarak, "SABAH Gazetesi, Türkiye'nin sesini yurtiçi ve dışında duyurmakta üzerine düşen görevi başarıyla yaptı. 'Kalem, kılıçtan keskindir' deyişini haklı çıkardığı için SABAH Gazetesi'ni kutluyorum. Zaman oldu, sektörün sorunlarını devlet yönetimine iletilmesine aracılık yaptı. Zaman oldu, halkın nabzını tutarak sektörün kendine çeki düzen vermesini sağladı" dedi.

Sabah Ek1 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181