Ağaoğlu, 'Vatandaşlık hakkı verilmesi piyasayı olumlu etkileyecek'!
Yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin karar gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Ülkemize katma değer yaratacak yatırımlarda bulunan veya gayrimenkul alan yatırımcıları heyecanlandıran bu gelişme döviz girişine de katkı sağlayacak Artışın Rusya, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine satışlardan kaynaklanacağım düşünüyoruz" dedi.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR 
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da söz konusu düzenlemeyi olumlu karşıladıklarım ifade ederek, "Yabancıya konut satışını artıracak bir uygulama olacağını ve ekonomimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Konut alan kişinin vatandaşlık alacak olması Türkiye'nin yatırımda bir cazibe merkezi olmasını sağlayabilir" dedi.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkam İnanç Kabadayı da, "Yabancıya satış konusunda çıtayı yükselterek hedefi yıllık en az 10 milyar dolara çıkarmalıyız. Yani son yılların en az 2 katı. Bu mümkün" diye konuşta

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan ise, "Vatandaşlık düzenlemesi, yabancı satış rakamlarında 2016 ya oranla en az yüzde 50 civarında bir artış potansiyeli oluşturabilir" şeklinde konuştu. İşadamı Ali Ağaoğlu, "Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi konut piyasasını olumlu yönde etkileyecek. Döviz kurunda istikrarsızlık yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok yerinde bir karar" dedi.

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu da, "Geçen yıl yabancılara saüş açısından istediğimiz gibi geçmedi. Bu açıdan sektöre ivme kazandıracak ve ülkemize daha fazla döviz akışı sağlayacak önemli bir adım" dedi.

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Özyurtlar Şirketler Grubu Başkam Tamer Özyurt ise bu gelişmenin zor günlerden geçen ülke ekonomisine "can suyu" olacağım ve gayrimenkul sektörünün bir nebze de olsa nefes alacağım belirterek, "Yabancılar ısrarla vatandaşlık hakkı talep ediyordu. Çıkan bu düzenleme ile yabancılara konut satışları artar" ifadelerim kullandı.

Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül de, "Biz bunu Mütekabiliyet Yasasında gördük Piyasaya çok olumlu etkisi oldu. Yabancılara vatandaşlık hakkının verilmesi konut satışlarını canlandıracak" şeklinde konuştu.

YERİNDE BİR KARAR
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiyede konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi kararırım çok yerinde olduğunu ve konut piyasasını olumlu yönde etkileyeceğini bildirdi. TORKAM İnşaat İcra Kurulu Başkam Mahmut Dereli de, "Dövizde yapılan spekülatif hareketlilik karşısında atılan bu adım, yabancı sermaye akışım ülkemize yönlendirecek Uygulamayla birlikte ciddi anlamda bir döviz girdisi sağlanabilir. Yeni sermaye kaynaklan da çekilebilir" dedi.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181