Aşçıoğlu Dubai'ye Selenium markasını ihraç etti!
Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti. Geçen yıl Dubai islamic Bank'in da ortaklarının arasında bulunduğu, dev gayrimenkul şirketi Deyaar Development PSJC ile stratejik bir anlaşmaya imza atan Aşçıoğlu, Selenium markasını, Midtown Selenium By Deyaar projesiyle yurtdışına taşıdı. Dubai'de inşaatına başlanan projedeki 80 dairelik bir bloğa Selenium markasını veren Aşçıoğlu, Türkiye'den ilk defa bir konut markasını dünyaya ihraç etti. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2023'te TürI kiye'nin dünyaya marka ihraç eden konuma geleceğini belirtmişti, şimdi biz bu hedefi burada ~" başlattık. Türkiye inşaat sektöründe bir ilki başardık. Deyaar'la birlikte hem Türkiye hem de başka ülkelerde işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu. Projenin ikinci etabı ise Dania District olarak adlandırılıyor. 579 dairelik ikinci etapta yer alan Midşar Aşçıoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Taytown Selenium By Deyaar 2019 Eylül tarihinde teslim edilecek. 

817 MİLYON $ YATIRIM 
2 bin 400 konuttan oluşacak - Midtown projesi, 817 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. Projede daire fiyatları 199 bin dolardan başlıyor. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu da, projenin dünyanın en büyük yeni havalimanı olacak Şeyh Maktum Havalimanı'na yakın konumda yer aldığını vurgulayarak, "Türklere Dubai'den satış yapacağız" ifadelerini kullandı. 

SIRADA LONDRA VAR
Aşçıoğlu, Midtovvn Selenium By Deyaar projesine yoğun ilgi olduğunu söyledi. Aşçıoğlu, "Bu proje işbirliğimizin ilk adımı. Aynı şirketle farklı ülkelerde de olabiliriz. Mesela Londra gibi. Bodrum Cennet Koyu'nda da ortak proje geliştirmek için çalışmalar sürüyor" dedi. 


400 bin $ yatıranlara oturum izni
Cenk Aşçıoğlu, "Dubai'de 400 bin dolar üzerinde yatırım yapana süresiz oturum izni veriliyor" dedi. Kendi projelerindeki avantajlı ödeme modelinden de bahseden Aşçıoğlu, "Projede, daire fiyatının yüzde 30'u 6 aylık taksitli ödemelerle 3 yılda ödeniyor. Yaşamayıp kiraya vermek isteyenler 1.500 dolar civarında gelir elde edecek" dedi.

Dubaililer İstanbul hayranı
Deyaar İcra Kurul Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami de, eylül ayında Türkiye'ye gelerek geliştirme seçeneklerine bakacaklarına dikkat çekti, Qatami, "Dubai'de Türkiye çok seviliyor, İstanbul'da ev alma konusunda da çok hevesliler. Türkiye büyük potansiyel barındıran bir ülke" değerlendirmesini yaptı.


Şenay KÖŞDERE/Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181