'Bu fiyatlardan konut almak hayal olacak'!

Artan emtia fiyatları ve döviz kurunun yeni projelerde fiyatları yükselttiğini anlatan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu nedenle tamamlanmış inşaat projelerinin tüketici için fırsat oluşturduğunu söyledi. Akbalık, "Başta demir olmak üzere tüm metal ve emtia fiyatlarındaki fiyat artışı inşaat maliyetlerini tetiklemeye devam ediyor. Temmuz 2020'de 3 bin liraya alınan demir, Mayıs 2021'de 7 bin 600 liraya yükseldi. Buna arsa fiyatları da eklenince konut fiyatları artma eğilimine girdi. Sektördeki maliyet artışları henüz tam anlamıyla konut fiyatlarına yansımış değil. Büyükyalı projemizi hayata geçirmeye kalksak maliyetler en az iki kat daha pahalı olur" dedi.

YENI BIR RAYA GİRİYOR
Maliyet artışlarını fiyatlara henüz yansıtmadıklarını anlatan Akbalık, sektörde eldeki stoklar tükenirken, yeni proje hızında da azalma olduğunu söyledi. Akbalık, "Önümüzdeki dönemde maliyet ve döviz kuru artışları fiyatlara yansımaya başlayacak. O zaman 'bu fiyatlardan konut almak hayal' olacak. Büyükyalı'nın bulunduğu değerli ve büyük arsaların temini oldukça güç" diye konuştu. Gayrimenkul sektörünün yeni bir raya girdiğini belirten Ahmet Akbalık "Gayrimenkul yatırımın geri dönüş hızı 40-50 yıldı. Bu süre çok aşağıya geldi. Büyükyalı'da amortisman süresi 18-20 yıl" dedi.

KAHVERENGİ TABELASI VAR
Proje alanında bulunan Fabrika-i Hümayun, 170 yıldan fazla kullanıma kapalı kaldıktan sonra, ciddi bir restorasyon çalışmasıyla projenin merkezinde Fişekhane adıyla yeniden hayat buldu. Açık alanları, kültür- sanat mekanları, restoranları, cadde gibi pek çok unsuruyla Fişekhane, turistlerin görmesi gereken Sultanahmet Meydanı, Kız Kulesi gibi tarihi mekanlarıyla birlikte 'kahverengi tabela' sahibi olmaya da hak kazandı. Ödüllü mimar Chapman Taylor'un tasarladığı Büyükyalı'da dünya çapındaki Türk iç mimarlar tarafından değerli cevherlerden esinlenerek tasarlanan farklı iç mimari konseptleri bulunuyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181