"Dönüşüm projeleri uluslararası seviyeye çıkmalı"
Kentsel dönüşüm yasasının ardından adeta büyük bir şantiyeye dönen İstanbul Kadıköy'ün her bir cadde ve sokağında ardı ardına devam eden şantiyeler görmek olağan hale geldi. İstanbul dışından özellikle Anadolu'dan bir çok kurumunda dönüşüm projesi gerçekleştirdiği Kadıköy' de projeler özellik olarak birbiri ile yarışıyor.

Amerika’da inşaat yüksek eğitiminin ardından 8 yıl çok uluslu bir şirkette proje yöneticisi olarak çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven dönüşüm projelerinde standartların uluslararası seviye çıkartılmasının gerekliliğinin, kentsel dönüşüm fırsatını değerlendirme anlamında doğru olacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm yasası Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven'' bugün gerçekleştirilen dönüşüm projelerini incelediğimizde çoğunun ticari kaygılara dönük olarak geliştirildiğini görüyoruz. İnsan ve çevre faktörünün önemsenmediği, bulunduğu lokasyonla bütünleşmeyen, mimarisi ve kullanım alanı açısından insan beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldıklarını görüyoruz. İkinci bir dönüşüm fırsatımızın olmayacağını bilmemiz gerek. Bu yüzden de geliştirilen dönüşüm projelerinin bilinçli ve planlı bir şekilde, çevre ve insan faktörü göz ardı edilmeyerek, insanların tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak şekilde oluşturulması gerek.'' dedi

Kurucusu olduğu Seven Yatırım Aş ile kentsel dönüşüm projelerine imza atan Oytun Seven, projelerindeki üretim ve malzeme kalitesi ile Kadıköy bölgesinde uluslararası standartlar kazandırmayı başardı. Hayata geçirdikleri dönüşüm projelerinin sadece kalite yönünden değil, mimari ve ferah yaşam alanları ile güzel birer örnek olduğunu belirten Oytun Seven, her projemiz bulunduğu sokağın karakteristik özellikleri taşıyor dedi.

Milliyet
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181