Gayrimenkul sektöründe Aralık ayının hareketli geçmesi bekleniyor!
12 Aralık tarihinde gerçekleşecek Merkez Bankası PPK toplantısında 150-250 baz puan indirim beklentisinin olmasının yanı sıra daha birçok koşul sonucunda gayrimenkulde aralık ayının hareketli geçmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektörünün ve finans kesiminin yılsonu hedeflemelerinde önemli yer tutan satışlar açısından aralık ayının hareketli geçmesi bekleniyor.

Daha da düşmez
12 Aralık tarihinde gerçekleşecek Merkez Bankası PPK toplantısında 150-250 baz puan indirim beklentisinin olmasının yanı sıra yıl sonunda tapu harcı oranları ve KDV oranlarına dair teşviklerin son bulması ihtimalinin konuta olan talebi arttırması, alımlarını erteleyenlerin son indirimlerden yararlanması ihtimalinin ağır basması, geçmiş dönemlerde alınan konutların tapularının çıkarılması girişimleri ile aralık ayında tapu dairelerindeki mesainin daha yoğun geçmesi bekleniyor.

Zam öncesi son fırsat
İç piyasada tüketicilerin sahaya dönmeye başlamasıyla hareketlenmenin gözlenmesi yılın son ayında satış adetlerine de olumlu yansıyacak. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bir ay sonra sona erecek. Yıl sonuna kadar yüzde 18 olan KDV yüzde 8, yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 3 olarak uygulanacak. Rakamların diliyle bakıldığında yılbaşından sonra 500 bin liralık konutta 50 bin lira fiyat farkı olması kaçınılmaz.

Alım için tam zamanı
Konut almayı düşünen vatandaşlara ‘beklemeyin’ uyarısında bulunan uzmanlar, yeni projelerde inşaat maliyetlerinin yüzde 40 civarında yükseldiğini, KDV ve tapu harcı indirimlerinin sona ermesiyle birlikte maliyetlerin alıcılara yansıyacağını kaydediyor.

Mehmet Canıtatlı / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181