Gayrimenkul sektöründe fiyat beklentisi arttı!
Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2016 1. Çeyrek Dönem Sonuçları raporu açıklandı.

SEKTÖRE DUYULAN GÜVEN ARTTI
Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe rol alan profesyonellerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmeyi amaçlayan ve Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2016 yılı 1. çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 11,28 artışla 113,2 (Kısmen İyimser) olarak ölçüldü. Bu değer, önümüzdeki üç aylık dönem süresince sektöre duyulan güvenin Kısmen İyimser olduğunu göstermektedir.

FİYAT BEKLENTİSİ ARTIŞ YÖNÜNDE
Türkiye İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2016 yılı 1. çeyrek döneminde, geçen çeyrek döneme göre yüzde 6,85 artışla 137,8 olarak ölçüldü. Buna göre, önümüzdeki üç aylık dönem için, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık dönemde olduğu gibi fiyat artış beklentisi devam etmektedir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181