"İnsan fıtratına uygun yapılarla tanışacağımız günler inşallah yakındır"
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hedefinin tek başına büyümeyi, sanayileşmeyi ve ticareti arttırmak olmadığını belirterek, “Bizim bir iktisat ahlakımız var. Tüm çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz” dedi. Erdoğan, gecekonduların şehirleri istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgün olduğunu da vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Buluşmasına” katılan Erdoğan, “81 ilde tabiat turizmi seferberliği başlatıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu tabii güzellikler gerekli planları ve yatırımları yapmak suretiyle turizme kazandırmak da kararlıyız. Tabiat turizmi gelirinde dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

İktisat ahlaklarının temelinde sömürme değil, birlikte büyüme, risksiz kazanma değil üreterek kazanma, başkası hesabına değil kendi hesabına çalışma bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu anlayışın tabii sonucu gelişmenin, ormanlarımızın ve su kaynaklarımızın hebası pahasına değil bu kıymetlerin korunarak sürdürülmesidir.”

DAHA KİŞİLİKLİ
Türkiye’nin son asırlarda yaşadığı sıkıntılar pek çok hassasiyet gibi tabiatla ilişkimize ciddi zararlar verdiğin söyleyen Erdoğan, “Buna rağmen imkan ve fırsat olan her yerde kadim kültürümüzün işaretleri kendini göstermiştir. Şehirlerimizin etrafı yokluk içinde kendine sığınacak bir çatı arayan insanlarımızın yaptığı çirkin gecekondularla bezenirken dahi bu hassasiyet elden bırakılmamıştır. Her gecekondunun bahçesine sığdığı kadar ağaç dikilerek çevresi çiçeklerle bezenerek bir farklılık ortaya konmaya çalışılmıştır. O gecekonduların çoğu bugün şehirlerimizi adeta istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli, daha özgündür. Şehirciliğimizdeki bu ara dönemi de kısa sürede geride bırakarak insan fıtratına uygun yapılarla tanışacağımız günler inşallah yakındır” dedi.

GELECEK BAKANA ‘49 YIL’ MEKTUBU
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geliri 49 yıl orman köylülerine ait olacak arazilerle ilgili gelecekteki bakana mektup yazacağını belirterek, “Bir büyüğün olarak ‘ben 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat’ diyeceğim” dedi. Eroğlu, konuşmasında şunları söyledi: “Artık bundan böyle ‘aman ormancı canım ormancı’ diye türküler söylenmeyecek. ‘Gel ormancı gel, birlikte Türkiye’yi kalkındıralım’ türküsü söylenecek. Ormanlara o bölgede yetişecek ceviz, badem, kestane, zeytin bunları dikiyoruz. 3 yıl bakımı ve masrafı orman teşkilatına ait. Geliri 49 yıl orman köylülerine ait. Bizim yetkimiz 49 yıla kadar. Ama bazen ‘49 yıl az değil mi’ diyenler oluyor. Buna da çözüm bulduk. Gelecekteki bakana bir mektup yazacağım, ‘bir büyüğün olarak ben 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat’ diyeceğim. Böylece artık o alan tamamen orman köylümüze ait olacak. Tıbbi aromatik bitkiler dünyada 115 milyar dolar pazar olan bir sektör. Şimdiye kadar gayretlerimize rağmen 600 milyon dolarlık ihracat yapabildik. Hedefimiz 2019 yılında tıbbı aromatik bitkiler ihracatını 5 milyar dolara yükseltmektir.” 

Erdinç ÇELİKKAN / Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181