Katılımevim kapandı mı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından verilen karar doğrultusunda gerekli şartları taşımayan 21 tasarruf finansman şirketi kapatıldı. Bu kapsamda Katılımevim müşterileri Katılımevim kapandı mı sorusunun cevabını merak ediyor. İşte cevabı...

21 şirketin kapandığının açıklandığı BDDK tarafından verilen karar 2 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Katılımevim, kanun tarafından belirlenen yükümlülükleri tamamlayarak BDDK’ya (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) intibak başvurusu yapan ilk tasarruf finansman şirketi olmuştu. Katılımevim'in intibak planı BDDK tarafından onaylandı ve tasfiye edilmedi. Bu kapsamda ilerleyen dönemde herhangibir değişiklik olmazsa Katılımevim sektörde faaliyet göstermeye devam edecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklama şöyle; "Kurumumuza intibak talebiyle başvuruda bulunan ve intibak talebi onaylanarak faaliyetlerine devamı uygun görülen şirketlerin sektörde faaliyetlerine devam edeceği, buna karşılık intibak talebi reddedilen şirketlerin ise ret kararından itibaren yeni bir yükümlülük altına giremeyeceği ve bu şirketlere yapılan ödemelerin kamusal bir güvence altında bulunmadığı hususları kamuoyuna duyurulmuştur."

Katılımevim nedir?

Faizsiz, peşinatsız ev ve araba sahibi olunabilen Katılımevim, kişilerin kendi birikimleriyle ev-araba sahibi olmalarını sağlayan bir finans organizasyon firmasıdır. Faizsizlik ilkesi üzerine kurulan Katılımevim'e başvuru yaparak araba veya ev sahibi olmak isteyen kişiler taksitler halinde birikim yapmaya başlarlar ve birikimleri belli bir noktaya ulaştığı zaman kalan tutar Katılımevim tarafından tamamlanarak teslim edilir. Bu şekilde kişiler istedikleri ev veya arabaya sahip olur ve kalan dönemde taksitler halinde geri ödemesini yapar.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan detayları için tıklayınız.

Tasfiye edilmesine karar verilen firmaların detayları için tıklayınız.

Katılımevim kapandı mı sorusunun detaylarını sizler için derledik. Katılımevim bddk süreci ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181