'Konut Mevsimi' başladı!
Son birkaç aydır, nefesini tutup seçimi bekleyen sektörlerin başında gayrimenkul geliyordu. Seçimin tamamlanmasıyla sektör, beklenen hareketin yaklaştığının sinyallerini almaya başladı. İNDER Başkanı ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Şimdi ‘domates mevsimi’ ‘karpuz mevsimi’ derler ya; ben de diyorum ki ‘konut mevsimi’ başladı” şeklinde konuştu. 

DOLARDAKİ PARA GELECEK 
Durbakayım, şöyle konuştu: "Seçim belirsizliği, kredi faizlerinin yüksek olması ve seçimden sonra dövizin artış gösterebileceğine dair inanç; insanları gayrimenkul yatırımından alıkoyuyordu. Özellikle son 15 gündür hiç hareket yoktu. Seçim başarıyla tamamlandı. İki gündür satış ofislerimizde bir hareket başladı." Piyasanın açılması için dövizin yükseleceğine dair inancın bitmesi gerektiğinin altını çizen Durbakayım, "Artık vatandaşta öyle bir beklenti kalmadı. Bu da insanları gayrimenkule yönlendirecektir." 

FİYATLAR YÜZDE 40 UCUZ 
Maliyetlerde yüzde 50-70 arasında artış olduğunu ancak aynı seviyede fiyat artışı yapılmadığını hatırlatan Durbakayım, "Konut fiyatları olması gerekenin yüzde 40 altında. Bu çok büyük bir avantaj. Çünkü bu seviyelerde kalmayacak" dedi. Durbakayım, konut almak için en uygun zamanın bu dönem olduğunu da belirtti.

Hem fiyatta hem de faizlerde düşüş var 
KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ise, konut piyasasında uzun süredir ertelenen bir talep olduğunu hatırlatarak, “Faiz oranlarına bir de seçim belirsizliği eklenince konut talebi de beklemeye geçmişti. Şimdi bu iki engel de ortadan kalktı. Faizler 0.98 seviyesine düştü. Şimdiye kadar konut fiyatları düşükse faiz yüksek oluyordu. Kredi faizleri düştüğündeyse konut fiyatları yükseliyordu. Şimdi hem fiyatlar olması gerekenin çok altında hem de faizler düşük. Zaten bahar ayları gayiremenkul sektörü için en iyi satış dönemi” değerlendirmesinde bulundu. 

Seçimsiz 4.5 yıl büyük avantaj
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Şimdi reform zamanı’ vurgusunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Önümüzde 4.5 yıllık seçimsiz bir dönem ve ekonomiye odaklanacak bir hükümet var. Bu bir avantaj. Faizlerin biraz daha aşağı gelmesiyle sektörün tekrar harekete geçeceğini düşünüyoruz." 

Bağlantılar satışa dönüşüyor
Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan da, şöyle konuştu: "Seçim öncesinde yaptığımız bağlantılar, aldığımız kaporalar vardı. Ancak, vatandaş bunları alıma döndürmeden önce seçimin nasıl sonuçlanacağını görmek istiyordu. Şimdi bu bağlantılar satışa dönmeye başladı."

Şenay Büyükköşdere / Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181