'Konuta enflasyon oranında zam yapmak şart görünüyor'!
1454 bağımsız bölüm satışı ile yılı rekorla kapattıklarını söyleyen Tahincioğlu Yönetim kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, toplam 220 bin metrekarelik alanın satışından 2.5 milyar lira ciro elde ettiklerini bildirdi.

Şirketin yeni projesi Nidapark İstinye'de gazetelerin emlak editörleriyle bir araya gelen Özcan Tahincioğlu, yeni yatırımlar hakkında bilgi verip sektörü değerlendirdi.

2017 yılında başladığı ve devam eden projelerle toplam 1.5 milyon metrekare alanda 4567 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini ifade eden Tahincioğlu, geçtiğimiz yıl 1900 yeni istihdam yarattıklarını söyledi. 2018'de Çengelköy, Beykoz ve Zeytinburnu'nda yeni projelere başlamayı hedeflediklerini belirten Tahincioğlu, “Yeni yatırımlarla bu yıl 2 bin 400 kişiye iş vermeyi planlıyoruz” dedi.

BALON YOK KÖPÜK VAR
2017 yılının kendileri açısından iyi ama sektör açısında zorlu geçtiğini ifade eden Tahincioğlu “Konut satışları yılı rekorla kapattı ama kredi faizlerinin yüksek olduğu dönemlerde yatırımcılar banka yoluyla konut edinmeyi tercih etmiyor. Geliştirici firmalar sıfır faizle kendi bünyesinde ödeme planı hazırlayarak satış yaptı. Bu durum öz sermayesi güçlü olmayan, orta ve küçük işletmeler için piyasanın yavaşladığı dönemlerde risk yaratıyor” dedi.

Konut sektöründe bir fiyat balonu olmadığına işaret eden Tahincioğlu, “Semt ve şehir bazında bazı köpükler var ve bu durum bazı geliştiricileri zorluyor. Bu sinyalleri göz ardı etmek mümkün değil. Sorunların çözülmesi için adımlar atılıyor ama daha yapılması gereken şeyler var. KDV sistemi, kentsel dönüşüm ve faiz oranlarına acil müdahale gerekiyor” diye konuştu.

Artan inşaat maliyetleri ve uzayan vadeler nedeniyle şirketlerin 2017 yılını fedakarlık yaparak geçirdiğini kaydeden Tahincioğlu, “Şu anda konut fiyatların zam baskısı had safhada. En azından enflasyon oranında zam yapmak şart görünüyor. Ev alacaklar bu artış yaşanmadan harekete geçmeli” değerlendirmesini yaptı.

Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181