'Konutta ulaşılabilir rakam 600 bin lira'!
İnşaat sektörü hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Engin Keçeli'ye göre, şu an sektörün en büyük sorunu satılamayan konutlar. Keçeli, "Bu konut stoklarının hızlıca eritilmesi için çare, arsa alım-satım vergisi ile teslimlerdeki KDV oranını yüzde 4'e indirilmesi. Arsa alım-satım vergisinde mutlaka indirime gidilmeli. İlk satışta yüzde 4 olan arsa alım-satım vergisi yüzde 1 olmalı" dedi.

'SEKTÖRÜN ONU AÇIK'
Bugün ihtiyacı olanın konut aldığına vurgu yapan Keçeli, "Ulaşılabilir rakam 600-700 bin lira. Milyonlara çıkmıştı fakat konut faizleri artınca geri dönüş oldu. Konut faizleri 0.85 den 1.25'lere geldi. Satın alma gücü yok oldu. İhtiyacı olan evini alıyor" diye konuştu. 2019'dan sonra konut piyasasının önünün açık olduğunu da belirten Keçeli, "Maliyetlerimiz çok arttı. Satıştan kar hesaplardık, şimdi maliyetten kar hesabına döndük.

'HERKES İNŞAATÇI OLMAYACAK'
Arzın çok artması, talebin azalması ve fiyatların düşmesiyle maliyet hesabını daha iyi yapıyoruz. Karlarımızdan feragat ediyoruz. Amerika'da, Almanya'da iş yapan inşaatçılar yüzde 5-10 karla çalışıyorlar. Bizde bunu öğreneceğiz. Herkes inşaatçı olmayacak. Herkes işini yapacak. Bu süreç sayesinde işi bilmeyenler ayıklanacak" şeklinde konuştu.

KAĞITHANE'YE YENİ PROJE
Bugüne kadar İstanbul ve Bodrum'da 1 milyon metrekare inşaatı tamamlayarak teslim ettiklerini söyleyen Engin Keçeli, "Son olarak, Ayazağa'da yer alan Seba Office Boulevard projesini bitirdik. Ayazağa ve Cendere Vadisi'ndeki 3. projemiz Seba Suites'e de başladık. Yeni projemizde 144 konut ve 23 mağaza var" dedi.

BODRUM BU YIL TESLİM
Tarabya'da 150 konutluk 'Seba Terapia' projesine de başlayan şirket, Etiler-Ulus'ta da 80 konut yapacak. Cendere'deki yeni projede ise 280 daire inşa edecek. Bodrum Yalıkavak'ta 'Seba Küçükbük' projesinde de 20 villa ve 17 rezidans yer alıyor. Rezidans daireler Haziran 2018'de, villalar ise Haziran 2019'da teslim edilecek.

Şebnem Ber / Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181