Metal Yapı Ulus, Zekeriyaköy ve Göktürk'te yeni projelere başlayacak!
1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu tarafından kurulan Metal Yapı Konut, emlak geliştirme alanının yükselen yıldızlarından. Şirket İstanbul Tower 205, Koru Florya, Aqua Florya AVM, Ispartakule, Historia AVM, Crowne Plaza Florya gibi konut, ofis mekânları ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra Kemerburgaz ve Zekeriköy'deki projeleriyle de öne çıkıyor.

Capital ve Ekonomist Dergisi'nin ortaklaşa düzenlediği, "Real Estate Stars - Türkiye'nin Gayrimenkul Liderleri 2016 Zirvesi"nde '"En Çok Konul Projesi Yürüten Şirketler" kategorisinde ilk 10 şirket arasına giren Metal Yapı Konut'un İstanbul'un merkez lokasyonlarında bitmiş 17, inşaatı devam eden 7, planlaması başlayacak ise 4 projesi bulunuyor.

A segmente hitap eden lüks konutlar üreten Metal Yapı Konut'un 2018 planlarının en başında Ulus'ta gerçekleştireceği proje var. Yine Göktürk ve Zekeriyaköy'de bu segmenlle yapılacak projeler de 2018 planlan arasında. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karalı, "İnşaat olarak biz lüks segmentte devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık iş planımız hazır" diyor. Karaali, lokasyon olarak yakın vadede İstanbul merkezinden çıkmayı düşünmediklerini ancak tarz olarak önümüzdeki dönemde şehir yaşamının değişen gereklilikleri nedeniyle "süit işletmesi"ne yoğunlaşacaklarını söylüyor. 

Metal Yapı Konut, inşaat dışında 6 sektörde (akaryakıt, enerji, gıda, eğitim, perakende, AVM işletmeciliği ve otelcilik) 20 şirketle faaliyet gösteriyor. Şirket geçtiğimiz yıl Doğa Okulları'nı satın aldı. Karali, gelişmelerden memnun olduklarını belirtiyor ve ekliyor: "Sağlık, eğilim ve perakendede satın alma yoluyla büyüyebiliriz. Ama önceliğimiz Doğa Üniversilesi'ni kurmak" diyor.

Capital Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181