Mono İnşaat İstanbul, Bodrum ve Kuşadası projeleri geliyor!
Mono İnşaat ve Mimarlık, 1991 yılında inşaat mühendisi Ö. Hulusi Zeren ve mimar M. Şahin Özcan'ın şantiyede stajyerlik yaparken başlayan dostluklarını şirkete dönüştümesiyle kuruldu. İlk kurulduklarında ağırlıkla perakende ve AVM alanında taahhüt işleri alan iki ortak, bir taraftan da Orion adıyla 1999 yılında kendi AVM'lerini açtılar. Çorlu'da yapılan 85 mağazalık AVM Trakya'nın ilk, Türkiye'nin ise 11'nci AVM'si olma özelliği taşıyor. Bu yıl AVM'yi büyüteceklerini ayrıca AVM'ye yakın 110 odalı bir otel yapacaklarını açıklayan Mimar M. Şahin Özcan, "45 milyon dolarlık yatırımla yapılacak çalışmalar sonucunda 26 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren alışveriş merkezinin kapasitesi 85 bin 500 metrekareye ulaşacak. 6 kattan oluşacak 110 odalı bir şehir otelinin de 2019'da tamamlanması planlanıyor" dedi.

Ege'de bu yıl iki projeyi satışa çıkarıyor
Konut alanında yatırımlarının artmaya başladığını, Bodrum ve İstanbul'da çeşitli konut projelerinin devam ettiğini anlatan Özcan şöyle konuştu: "Bodrum'da Reef adı altında üç konut projesini tamamladık. Şimdi ise Bodrum'un hemen girişinde Kızılağaç denilen bölgede 10 bin metrekare alan içinde yeni proje üzerinde çalışıyoruz. 70 adet villa olacak bu proje bu yıl içinde başlayacak. Ayrıca Kuşadası'nda içinde 90 adet yazlık konut ve 49 adet işyeri olan projeyi geliştirmeye çalışıyoruz. İki projeyi de 2019 yılında teslim etmeyi planlıyoruz." Özcan, iki proje için 50 milyon dolar bütçe ayırdıklarını kaydetti. Bodrum satış hızlarının İstanbul'a göre daha iyi olduğunu belirten Özcan, "Yaşamın başladığı üç projeden birinin tamamı satılırken, iki projenin ise yüzde 90'ı satıldı" dedi.

İstanbul'daki konut yatırımlarını büyüttü
2012 yılından bu yana İstanbul konut piyasasında 14 proje yaptıklarını ifade eden Özcan, "12 tanesi bitti. Son 2 tanesi devam ediyor. Bağdat Cadde'sinde yapılan bu projeleri de yaza teslim edeceğiz" diye konuştu. Bu yıl konutta Maltepe Esenkent bölgesinde büyük bir yatırıma başlayacaklarını da açıklayan Özcan, "400 milyon liralık yatırımla yapılacak projemizde 1100-1200 daire olacak. 300 tane toprak sahibiyle bütün sözleşmeler tamamlandı. Ayrıca TOKİ'nin arazisi vardı. Onu da daire karşılığı aldık. İşyerlerinin de olacağı projenin yapımına bu yıl başlayacağız" açıklamasını yaptı. Bağdat Caddesi'nde satışların da rekabetin de çok zor olduğunu ifade eden Özcan, müteahhitlerin de çok zorlandığı bir lokasyona döndüğünü kaydetti. Ancak buna rağmen bölgede çalışmanın ayrı bir tercrübe olduğunu aktaran Özcan, "Toprak sahipleri biraz daha makul tekliflerle müteahhitlere gelmeli. Diğertürlü bizim gibimüteahhitleri uzaklaştırıyorlar. Bu nedenle biz de bölgede yen proje almak için çok hevesli davranmıyoruz" diye konuştu. Şahin Özcan, Kanal İstanbul'un İstanbul'daki konut pazarını canlandırcağını aktardı. Yeni İmar Yönetmeliğinin belediyeler tarafından yeni yeni yorumlanmaya başlandığını kaydeden Özcan, emsal dışı kullanımının yüzde 30 sınırının kötü niyetli kullanımların önüne geçme anlamında iyi bir uygulama olduğunu söyledi.

OKUL BİNALARI DA YAPIYOR
Okul binası yatırımları da olduğunu, bu amaçla Çamlıca'da bir okul binası yaparak özel bir koleje kiraladıklarını söyleyen Şahin Özcan, Antalya'da da böyle bir projeleri olduğunu kaydetti. Özcan, şimdi de projenin yanı sıra arsa geliştirme alanında çalışmalar yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181