"Parsel bazlı yoğunluk artışları yasaklanacak"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezi'nde düzenlenen "İnşaat Sektörü Çalıştayı"na katıldı. Bakan Özhaseki'nin yanı sıra çalış tayda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen müteahhitlerle inşaat sektörü temsilcileri de yer aldı. Bakan Özhaseki, parsel bazlı artışların engeleneceği bir belediye yasasının haznlandığını açıkladı. Özhaseki Belediye Yasası içerisinde 4-5 başlık halinde çalışılan yapı denetim firmalarının bazı sıkıntılarının da giderileceğini bildirdi.

"DEĞER TESPİTİ ŞART"
Bakan Özhaseki, bir yerde bir değer artışı oluyorsa, bunun tespit edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir yerde, rastgele söylüyorum, konut alanı gözüküyor ama hiçbir ihtiyaç yok, konut dolu her taraf da. Özel okul diye bir şey çıkmış, 'Özel okul yapmak istiyorum' diyor. Hayatı durduramazsınız, çevirin özel okula. Bir değer artışı da olursa, bir liraysa bile cebine alanın Allah canını alsın" dedi.

Arda TOPAL / Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181