Rönesans'ın Hollanda'daki 1 milyar Euro'luk projesinde inşaat başladı!
Rönesans’ın Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam aracılığıyla katıldığı BAAK Konsorsiyumu, yaklaşık 1 milyar Euro tutarındaki Büyük Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi’nin finansal kapanışını gerçekleştirildi.

Rönesans Holding’in Hollanda’daki şirketi Ballast Nedam’ın, Macquarie Capital ve DEME ile oluşturduğu BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek 1 milyar Euro'luk Blankenburg Bağlantı Yolu projesinde finansal kapanış 17 Ekim’de atılan imzalarla tamamlandı. Hollanda’da gerçekleştirilen en büyük PPP projesi olma özelliği taşıyan projede nihai sözleşme imzalanarak inşaat çalışmaları başlatıldı. Konsorsiyum, 5,5 yıllık bir inşaat süresinin ardından, yeni yol bağlantısının bakımını 20 yıl boyunca üstlenecek. Rotterdam ile Avrupa ticaretinin kalbinin attığı Rotterdam Limanı arasındaki yol bağlantılarını iyileştirecek olan Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi için finansman dünyanın önde gelen finans kurumları tarafından sağlandı.

Hollanda’nın en büyük PPP Projesi’ne dünya devlerinden finansman desteği
Proje için yaklaşık 900 milyon Euro büyüklüğündeki ana finansman ihtiyacı, ticari amaçlı değişken faizli kredi veren kurumları (KBC Bankası, Kore Kalkınma Bankası, Belfius, KfW, BNG ve SMBC) ve sabit faizli kredi veren kurumsal finans kuruluşlarını (Natixis, MEAG ve Samsung Life Insurance) bir araya getirdi. Avrupa Stratejik Yatırım Fonu’ndan gelen destekle uzun vadeli kredinin yüzde 50'sini sağlayan Avrupa Yatırım Bankası da proje için yaklaşık 330 milyon Euro'luk bir finansman gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin iek 5 yıl önce

Demirciyim ekipte var ilgilenen olursa ipekhuseyin346gmail.com

Avatar
Hüseyin iek 5 yıl önce

ipekhuseyin346gmail.com

banner182

banner181