Tasfiye sonrası geri ödemeler nasıl olacak?

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesinin ardından birçok kişi tasfiye sonrası geri ödemeler nasıl olacak sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 2 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiye edildiği açıklandı. 

BDDK'nın yaptığı denetimler sonucu sektörde bulunabilmesi ve faaliyet gösterebilmesi için gerekli şartları yerine getiremediği için 21 firmanın tasfiyesine karar verildi. İntibak süresi sonucunda 8 firma da kendi isteğiyle tasfiye kararı aldı.

İşte tasfiye sonrası geri ödemeler nasıl olacak sorusunun cevabı...

İntibak şartlarını taşımayan ve tasfiyesine karar verilen şirketlere BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Tasfiye Komisyonu atanacak. Kişilerde para yatırdıklarını ve alacaklı olduklarını kanıtlayan belgeler ile şirketlere atanan bu komisyona başvuru yapacak. Bu başvurular komisyon tarafından değerlendirilecek ve kişilere para iadeleri gerçekleştirilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklama şöyle; "Kurumumuza intibak talebiyle başvuruda bulunan ve intibak talebi onaylanarak faaliyetlerine devamı uygun görülen şirketlerin sektörde faaliyetlerine devam edeceği, buna karşılık intibak talebi reddedilen şirketlerin ise ret kararından itibaren yeni bir yükümlülük altına giremeyeceği ve bu şirketlere yapılan ödemelerin kamusal bir güvence altında bulunmadığı hususları kamuoyuna duyurulmuştur."

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan detayları için tıklayınız.

Tasfiye edilmesine karar verilen firmaların detayları için tıklayınız.

Tasfiye sonrası geri ödemeler nasıl olacak detaylarını sizler için derledik. Faizsiz konut şirketlerinde geri ödeme nasıl olacak şirketleri ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181