Yabancıya konut satışında artış yüzde 32.4!
Yabancılara yapılan konut satışları şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre % 32.4 artarak 1729 oldu. Yıl sonunda satışların 30 bini aşarak rekor kırması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. Buna göre Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2018'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.4 oranında azalarak 95 bin 953 oldu. Ancak yabancıya konut satışı artmaya devam etti. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32.4 artarak 1.729 oldu. Şubatta Irak vatandaşları Türkiye'den 308 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 178 konutla Suudi Arabistan, 128 konutla Rusya Federasyonu, 122 konutla İran ve 118 konutla Afganistan izledi. Verilere göre, geçen yıl 22 bini aşan yabancılara konut satışı, Nisan 2017'den bu yana her ay bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artış kaydetti.

BU YIL 30 BİNİ AŞACAK
Rakamları memnuniyetle karşılayan sektör temsilcileri, Türkiye'ye güvenin devam ettiğim ve yıl sonunda rakamın 30 bini aşarak tarihi rekoru kıracağı görüşünde birleşti. İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, artışa hükümetin yabancıya satışta sunduğu teşviklerin de önemli katkı sağladığını kaydetti.

Ekonomiye güvenin bir göstergesi 
Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da, yabancıya konut satışlarının düzenli bir biçimde arttığını söyledi. Elmas, "Bu yıl yabancıya konut satışları, rekor düzeyde artarak sürecek. Yabancıya konut satışındaki yükseliş, yabancının içte ve dıştaki algı operasyonlarına rağmen Türkiye'ye güvendiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181