Yapılan desteklerle ev sahibi olmak kolaylaştı!
Hükümetin tabana yaymaya çalıştığı mali destekler, ekonomiye duyulan güven vatandaşı ev sahibi yaptı. Bu yılın sonuna kadar da 2 milyona yakın kişinin ev sahibi olması bekleniyor. Konut sektörünü canlandırmak için faizin yüzde 0.98'e çekilmesiyle birlikte kullanılan konut kredisi miktarı da 4 milyara yaklaştı. Konut satışında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa başı çekti. Bu yıl devlet teşvikleri, kampanyalar, gayrimenkul şirketlerinin yüzde 20 kampanyası, bankaların faiz indirim kampanyası işe yaradı. Seçimlerle birlikte satışların daha da ivme kazanması bekleniyor.

GÜVENLİ KONUTLAR
Hükümet, nüfus artış hızı, konut fiyatlarının yüksek olduğu kentlerde gelir seviyesi düşük vatandaşların ev sahibi olması için de tüm imkânları sunuyor. Vatandaşa daha ucuz ve güvenli konut sözünü tutarken, alt gelir grubu ve yoksul kesimin ihtiyaçları da karşılanıyor. Yılın başında ilk kez konut sahibi olacaklar için bir dizi kolaylık getirildi. Ev alana hem vergi hem de faiz desteği gelirken, tapu harcı ve KDV'de indirime gidildi. Konut hesabında devlet katkısı 20 bin liraya çıkarıldı. Konut hesabı ile mortgage birbirini destekleyen bir sisteme dönüştürülüyor. 2023 yılına kadar 100 bin sosyal konutun yapılarak vatandaşa teslim edilmesi hedefleniyor.

Yeni dönemde de tasarruf eğilimim teşvik ederek vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak ve inşaat sektörünü desteklemek için yeni finansman mekanizmaları devreye koyuluyor. Konut kredilerinde vergi istisna, muafiyetleri, sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçirilecek.

DESTEKLER SÜRECEK
- Konut hesabı ile mortgage birbirini destekleyecek
- Geliri düşük olana uzun vadeli taksit imkânı geliyor
- Ev alana hem vergi faiz desteği veriliyor
- Kiralık sosyal konut üretimi de artırıyor
- Konutta tapu harcı sıfıra kadar indirilebilecek
- Konut hesabı yeni desteklerle cazip hale getiriliyor
- Emeklilerin ev sahibi olması için de yeni projeler devreye girecek
- Beş yılda 100 bin sosyal konut yapılacak
- TOKİ istanbul'da 4 bin,Türkiye genelinde 70 bin konut yapacak

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181