Yeni Otopark Yönetmeliği konut fiyatlarını düşürecek!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat maliyetlerinde kapalı otoparkların önemli bir yer tuttuğunu belirterek, bunların konuttan bağımsız olarak satılabilmesi durumunda ev fiyatlarının daha uygun olabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik sorunlarının çözümü için otoparklarda yeni düzenlemeye gidilerek binalardaki otopark alanı ayrılması zorunluluğu, sektör tarafından memnuniyetle karşılandı. Yönetmeliği, özellikle büyükşehirlerdeki trafik sorununa çözüm için önemli bir adım olarak değerlendiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, önümüzdeki dönemde yönetmeliğin konut fiyatlarını düşürecek şekilde geliştirilebileceğini söyledi.

FİYATA YANSIYOR
Proje üretim maliyetleri içinde kapalı otoparkların büyük paya sahip olduğunu hatırlatan Durbakayım, "Bu maliyet doğal olarak konut fiyatlarına yansıtılmaktadır. Bu maliyet yansıması, her dairenin büyüklüğü ile birebir orantılıdır. Dolayısıyla 1 otopark tahsis edilen daire ile 2 otopark tahsis edilen daireye yansıyan otopark maliyeti farklıdır" diye konuştu. Durbakayım, bazı ülkelerde otoparkların dairelerden ayrı satıldığını belirterek, otopark ihtiyacı olanların mevcuttaki otoparkları ayrıca alabildiği veya kiralayabildiği bilgisini paylaştı. Otopark maliyetinden arındırılmış konut fiyatlarının daha ulaşılabilir seviyeye gerilediğini anlatan Durbakayım, "Ülkemizde de benzer uygulama hayata geçirilebilir" dedi.

Yavuz Karaman / Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181