Yetki belgeli emlakçılar dikkat!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında mesleki eğitim belgelerinin TTBS sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Akademi Koordinatörü Ayhan Özbek “14 Ekim 2020 tarihinden sonra yetki belgesi alan gerek emlak işletmeleri gerekse de sözleşmeli işletmelerin mesleki eğitim belgelerini 31 Aralık 2021 tarihine kadar Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine (TTBS) yüklemeleri gerekiyor. Bu belgenin 31 Aralık tarihine kadar TTBS sistemine aktarılmaması durumdan işletmelerin yetki belgeleri iptal edilecek” dedi. 

Mesleki Eğitim Belgesi
Özbek “Mesleki eğitim; Bakanlık, Millî Eğitim Bakanlığı veya Bakanlıkça uygun görülen kamu kurumları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından verilir. Yönetmeliğe göre eğitim taşınmaz ticareti konusunda ve en az yüz saatlik bir eğitim olmalıdır. 100 saatten kısa süreli belgeler geçerli kabul edilmemektedir” dedi. 

TTBS Sisteminde Güncelleme Yapıldı
Mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine (TTBS) yüklenebilmesi için sistemde güncelleme yapıldığını da ifade eden Altın Emlak Akademi Koordinatörü “Sisteme giriş yaptıktan sonra Yetki Belgesi Başvuruları, Başvurularım menüsü altında yetki belgesi alınan işletmeleriniz için “+ Mesleki Eğitim Belgesi Ekle” menüsü ilave edildi. Bu menü üzerinden belgeler ilave edilebilir” dedi. 

Emlakkursu.com 16 Yaşında
2004 yılından beri MEB onaylı eğitimler verdiklerini de ifade eden Özbek “Sadece emlak üzerine örgün ve uzaktan eğitim altyapımız ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler veriyoruz. Alanında uzman öğreticiler tarafından vergiden, mevzuata, imardan, tapuya, sözleşmelerden hukuka, iletişimden pazarlamaya birçok başlıktaki eğitimlerimiz ile sektöre 16 yıldır katkı sunuyoruz” dedi. 

Altın Emlak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181