Emlak Konut GYO'nun Ataşehir ihalesine 11 firmadan teklif geldi!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, gelir paylaşımlı ihalelerine hız kesmeden devam ediyor. Arka arkaya İstanbul'un çeşitli semtlerinde ihale atağına kalkan şirket, son olarak Ataşehir ihalesini gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen firmalarının proje geliştirmek için katıldığı ihalede milyarlar havada uçuştu. En yüksek teklif ise DAP Gayrimenkul Geliştirme'den geldi.

11 FİRMA YARIŞTI
11 firmanın kıran kırana yarıştığı ihaleyi 2 milyar 236 milyon 500 bin lira satış geliri üzerinden Emlak Konut'a yüzde 40 arsa payı yani 894 milyon 600 bin lira teklif eden DAP Gayrimenkul Geliştirme kazandı. Şirket Ataşehir Küçükbakkalköy'de 7 bin 492 metrekarelik arsa üzerinde konut fonksiyonlu 13 bin 111 metrekare inşaat yapılabilecek. Ataşehir'in son yıllarda özellikle iş dünyasının ilgi odağı olduğunu söyleyen DAP Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bölgede çalışanlar, şehir merkezinde oturmayı ve doğayla iç içe olmayı tercih ediyor. 'Sağlıklı ev' konseptimizi, yeni ve sektöre öncülük edecek dokunuşlarla Ataşehir'e taşıyacağız. Bölgenin taleplerini biliyoruz ve buna uygun bir proje geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

YATIRIMA DEVAM
Yılmaz şöyle devam etti: "Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelere bir sanat eseri gözüyle baktık. Deyim yerindeyse şehrin vitrinini tablo gibi işliyoruz. Türkiye'nin gücüne inanıyoruz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."

HANGİ FİRMA, NE TEKLİF VERDİ?
Özak GYO: 1 milyar 412 milyon 250 bin TL
Dağ Mühendislik: 1 milyar 322 milyon TL
Yüksekdağ Gayrimenkul ve Nida İş Ortaklığı: 1 milyar 255 milyon TL
Eşbah Yapı: 1 milyar 146 milyon 46 bin TL
Kiler GYO ve Biskon Yapı İş Ortaklığı: 1 milyar 130 milyon TL
Fortis Gayrimenkul: 1 milyar 125 milyon TL
Ege Yapı ve Ric Emlak İş Ortaklığı: 1 milyar 65 milyon TL
Misek İnşaat: 920 milyon TL
Çakır İnşaat ve Oğuzata Mim. İş Ortaklığı: 915 milyon TL
Kardelen ve Durmaz İş Ortaklığı: 3.turda çekildi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181