Emlak vergisi iade dilekçesi örneği 2018!

Konut, arsa, arazi ve dükkan gibi Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince hesaplanmakta ve tahsil edilmektedir. Ancak emlak muafiyeti olmasına rağmen vergi ödemesi yapılması durumunda veya mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilmesi durumunda Emlak vergisi iade dilekçesi düzenlenerek ödenen fazla para geri alınabilmektedir.

Herhangi bir geliri olmayan ve 200 metrekareden küçük eve sahip olan kimseler emlak vergisi ödemesinden muaf tutulmaktadır. Muafiyet işleminden faydalanabilmek için ilgili belediyeye başvuruda bulunulması şarttır. Başvuruda bulunmayan mükellefler için vergi sorumluluğu devam etmekte olup ilgili taşınmazlar vergiye tabidir.

Aşağıda yer alan Emlak vergisi iade dilekçesi 2018 örneği hazırlanarak belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir. 


İşte Emlak vergisi iade dilekçesi 2018 örneği 

Tarih : ..../.../....

.........................BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlak Vergisi Kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını ve geriye dönül iadesini talep ediyorum.

- Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.

-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamaktadır.

- Bu meskenimi muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanmaktayım.

Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim.

ADRES:                                                                                

MÜKELLEF                                

Adı  ve Soyadı

(İmza)

GAYRİMENKULÜN:

Bina Vergisi Sicil No:

Belediyenin Adı   :

Mahallesi     :

Cadde ve Sokağı     :

No:     :

Pafta No:                                          

Ada No:                                      

Parsel No:

Yukarıdaki Emlak vergisi iade dilekçesi örneği 2018'e ek olarak; Vergi mükellefiyetinin bulunmadığına dair belge ve T.C. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden alınan ve aktif sigortalı olmadığını gösterir belge de istenmektedir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181