Konut vergisi nasıl sorgulanır?
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen konut vergisi nasıl sorgulanır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller taşınmaz sahipleri tarafından ödemenin zorunlu olduğu vergiye emlak vergisi denir. Emlak vergisi konut ve işyeri haricinde tüm taşınmazlar için ödenmektedir. 

Konut vergisi nasıl sorgulanır sorusunun detayları şu şekilde;
Online olarak öğrenilebilecek olan emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılabildiği gibi e-belediye sisteminden online olarak kolaylıkla gerçekleştiriliyor.

"https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu" adresinden yapılacak olan sorgulama ve ödeme işlemleri için T.C kimlik no, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması bilgileri yeterli oluyor. Ayrıca borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat başvurusu gibi birçok işlem konutun bağlı olduğu belediyenin e-belediye sisteminden yapılabiliyor.

Konut vergisi sorgulama 2019 için tıklayınız.

Konut vergisi nasıl sorgulanır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Ev vergisi nasıl sorgulanır ve konut vergisi nasıl öğrenilir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi ödeme tarihleri için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181