Gaziantep Şahinbey'de Yazıcık Konutları’nın açılışı yapıldı!
Düzenlenen açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri  Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve vatandaşlar katıldı.Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projeleri arasında yer alan Yazıcık Konutları’nın en büyük özeliği ise Gaziantep Mimarisinin ön plana çıkartılmış olmasıdır. 

Doğru İşler Yapıyoruz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, 15 yıldan bu yana çok güzel işler yaptıklarını belirterek, "Doğru işler yapmaya başladık şehirlerin eli yüzü açığa çıkmaya başladı.  Gaziantep'te 15 yıldan beri çok güzel işler oluyor. Belediye başkanının temel düsturu hizmettir. 'İnsan odur ki bırakabile bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser'. Allah bizlere güzel eserler yaptırmayı nasip etsin" dedi.

Kültürler Şehirlerde Gelişir
Bakan Mehmet Özhaseki geçmişte şehirleşme anlamında önemli hataların yapıldığını hatırlatarak şöyle devam etti. “Şehirler aslında çok kadim ve eskidir. Şehirlerin ömrü devletlerin ömründen dahi uzundur. Gaziantep’imiz ve Anadolu’daki bir çok şehrimiz 8-10 bin yıllıktır. Ama 10.000 yıllık bir devlet olmaz. Kültürler şehirlerde gelişir. Medeniyet Şehirlerde İnşa edilir. İnsanlara refah verici ne kadar güzellikler varsa şehirlerde yaşanır. İnsanoğlunun olduğu gibi şehirlerinde bakıma ihtiyacı vardır. Şehirlere sizlerin seçtiği Belediye Başkanları ihtimam gösterirlerse o şehirler daha güzel olmaya aday olur ve ilerlerler. Geçtiğimiz yıllarda birçok Anadolu şehirlerinde ideolojik bir tavırla şehirlerin canını okudular. Göçler olur. İnsanlar köylerden gelirler. Ama Belediye Başkanına düşen onlara yer hazırlamaktır. Vahşi bir şekilde gece yarısı briketleri üst üste koyarak ev yapmalarına göz yummak popülizmdir. Halk dalkavukluğudur. Zamanında bu tarz yanlış işler çok yapıldı. Zamanında daha önceki Belediye Başkanı Asım Güzelbey bende planlamacı istedi. Bizim planlamacılar Gaziantep’te 3 ay kaldılar. Ortaya çıkan raporda şehrin yüzde 75-80’inin kaçak olduğunu yazmışlardı. Çok şaşırdım. Yüzde 20-25 arasındaki yer İmarlı gözüküyordu. İmarlı olan yerleri de tek tek inceledik dediler. Oradaki binalarında hormonlu olduğunu söylediler. Gaziantep Güneydoğu’nun incisi en önemli şehri. Toprakları verimli, insanları çalışkan gayretli. Kadim bir kültürün ürünü buradaki insanların kültürü. 10-15 yıldır Gaziantep’e gelir giderim. Belediye Başkanlarımız büyük bir gayret içerisinde çalışıyorlar. Belediyecilikte de önemli olan hizmettir” dedi.

Kentsel Dönüşümde Önemli Adımlar Attık
Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’nde önemli derecede kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek,  “Gaziantep’imiz hızla büyüyor. Yüzde 80 çarpık yapılaşma olan Şahinbey İlçesi’nin göreve gediğimizde 700.000 nüfusu vardı. Şu anda 886.000 kendi vatandaşımız, 200.000’i aşkın Suriyeli ile nüfusumuz 1.100.000 kişiyi buldu. Bir taraftan çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle düzeltilmesi, bir taraftan da bu kadar nüfus artışına yeni imar alanları açıp konut yapıp onlarında yerleştirilmesi sağlamaya çalışıyoruz. Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımızla birlikte el ele vererek, bu alanların düzeltilmesi konusunda çok ciddi çalışmalar oldu. 7 ayrı bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızın bir tanesi de burası. Buranın bir özelliği de kaleye yakın olması ve tarihi dokunun içerisinde bulunması. Ama maalesef bu tarihi dokunun çoğu tahrip edilmiş durumda. Biz bu alan içerisinde 484 adet evin kamulaştırmasını gerçekleştirdik ve buraya 164 tane ev 11 tane dükkan yaptık. Yazıcık konutlarının bize toplam da 28.936.000 TL’ye mal oldu. Yazıcık Konutlarına baktığınızda Gaziantep Mimarisinin bir çok özelliklerini burada sağlamaya çalıştık ve güzel bir doku ortaya çıktı. Sadece burada değil Çamlıca’da da kentsel dönüşüm yaparak 1.180 konut inşa ettik. Dar gelirli vatandaşlarımız için Mavi Kent’te 3.543 konutu tamamladık ve teslim ettik. 2 Nisan 2017 tarihinde de Mavikent 5. Etap’ın kurasını çekeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181