'Gümüşhane TOKİ konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek'!
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte yapılan TOKİ konutlarına ilişkin, 'Belediye olarak TOKİ konutlarının tapularının devrini yaptık. Kısa süre içerisinde kura çekimi yapılarak TOKİ konutlarımı yıl sonuna kadar vatandaşlarıma teslim edeceğiz' dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kente kazandırdıkları güzelliklere her geçen gün yenisini eklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kent insanının TOKİ projelerinden beklentisinin yüksek olduğuna işaret eden Çimen, şöyle devam etti: Belediye olarak TOKİ konutlarının tapularının devrini yaptık. Kısa süre içerisinde kura çekimi yapılarak TOKİ konutlarımızı yılsonuna kadar vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Biz o bölgede yaklaşık 2 bin konut yapmayı planlıyoruz. Kısa süre sonra kura çekimlerinin yapılmasını bekliyoruz. Bizim oradaki amacımız şehrimizdeki konut ihtiyacının karşılanması ve artan kira ve konut fiyatlarının en aza indirilmesi." TOKİ konutlarının tamamlanması ve tesliminin ardından bu bölgenin yakınında bulunan 110 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatmayı planladıklarını belirten Çimen, "Devrettiğimiz arazi karşılığında arazi bedeli üzerinden depo konutları aldık. Sosyal konutların fiyatlarını yükseltmemek için yüzde 5 civarında konut alıyoruz. Çoğu şehirde yüzde 4050'ler ile konut yapılıyor. Biz de bunu böyle yapabilirdik ama yapmadık. Kar amacı hiçbir zaman gütmedik. Sosyal konut olarak yapılıyor orası" dedi.

Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181