Başkan Yenigün, Türkiye'nin ayakta olduğunu tüm dünyaya anlatıyor!
Müteahhitler, başarısız darbe girişimini dünyaya doğru anlatmak için harekete geçti.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, darbe girişiminin hemen ardından kamu ve özel sektörün proaktif bir şekilde birlikte tepki vermesinin mali çalkantının etkisini azalttığını kaydetti.

Yenigün, "TMB olarak biz de hemen küresel düzeyde harekete geçtik. Üye olduğumuz tüm uluslararası inşaat sektörü kuruluşları ve yabancı misyon temsilciliklerine, Türkiye'nin ve inşaat sektörünün bütün kurum ve kuruluşlarıyla dimdik ayakta olduğunu anlattık" dedi. TMB, yönetim kurullarında görev aldığı Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu (CICA), Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FIEC), Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) ve Dünya Su Konseyi (WWC) gibi uluslararası meslek kuruluşları ile Türkiye'deki bütün yabancı misyon temsilciliklerine gönderilen mektuplarla sürece ilişkin bilgi verdi.

Yenigün'ün imzasıyla gönderilen mektuplarda, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı, Türk ekonomisinin ve inşaat sektörünün gücü vurgulandı. Hem yurtiçinde hem yurtdışında 100'ü aşkın ülkede devam eden altyapı ve üstyapı projelerinin ara vermeden devam ettiği vurgulandı.

Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181